Начало Основна линия Членовете на "Да, България" избират между девет кандидатури в предварителните избори за Европейския парламент
11447
България

Членовете на "Да, България" избират между девет кандидатури в предварителните избори за Европейския парламент

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 16 Април 2024, 13:57 ч.

Членовете на “Да, България” избират между девет кандидатури в предварителните избори за Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на партията. Днес започва гласуването във вътрешните избори на "Да, България" за подредбата на кандидатите на партията в окончателните листи за изборите за Европейски парламент. Очаква се то да приключи на 18 април. Членовете на партията ще имат 3 дни, за да гласуват чрез мобилно приложение или по пощата за деветимата кандидати, които бяха номинирани от местните организации.

"Да, България" е единствената партия, която направи пълноценна вътрешна кампания за излъчване на кандидати за Европарламента, се посочва в съобщението. Тя премина през редица срещи с членовете на партията в 23, 24 и 25-и избирателни райони в София, Пловдив, Бургас, а вчера се проведе и заключителният дебат между кандидатите в София пред храм “Св. Седмочисленици”. Там членове, симпатизанти и граждани имаха възможност да задават въпроси на кандидатите Алина Добрева, Богомил Георгиев, Дилиян Манолов, Димитър Димитров, Елисавета Белобрадова, Живко Димов, Мирослав Дачев, Силвия Атипова и Стефан Тафров, информират от пресцентъра на партията. По време на среща с гражданите Алина Добрева посочи, че в Европейския парламент ще работи за прокарване на европейските политики в областта на бюджет и медийна свобода. Добрева работи в Изследователския център на Европейския парламент. 

В основните си приоритети Богомил Георгиев открои здравеопазването, отбраната и сигурността. “Ще работя за дигитализация на медицината така, че хората дори и в малките труднодостъпни населени места да имат достъп до качествена медицина и до медикаменти", заяви Георгиев, цитиран от партийния пресцентър.  Георгиев е дипломирал фармация в Германия. 

Дилиян Манолов открои като основнен приоритет политиките, свързани с младите хора и хората с увреждания. От 5 години Манолов работи в програми на ООН на най-високо международно ниво. 

Димитър Димитров заяви, че ако бъде избран за евродепутат, ще работи за засилена политическа, икономическа и хуманитарна подкрепа за Украйна, както и за пълно ефективно прилагане на санкциите против Руската федерация. Димитров е специалист в областта на международните отношения и комуникациите.

Според народния представител от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова войната в Украйна изцяло променя приоритетите на ЕС, затова всеки представител трябва да съобрази програмата си спрямо интересите на Европа. Като свои приоритети тя посочи още пълната подкрепа за Украйна, засилена работа върху систематичните проблеми на Европа като демографската криза, застаряващо население, криза на пазара на труда и подкрепа за уязвимите групи. 

Живко Димов заяви, че ще работи за ускоряване на европейската интеграция от законодателна и нормативна гледна точка. Той е специалист в областта на енергийните пазари и услуги. 

Мирослав Дачев, специалист в областта на бизнес консултантските услуги, акцентира върху подкрепата за малкия и среден български бизнес, реформите в ЕС и административните съкращения на разходи, както и и създаването на приемна за гражданите. 

Писателката Силвия Атипова постави акцент върху необходимостта от по-добра регулация на социалните медии и на ИТ пространството. 

Дипломатът и журналист Стефан Тафров посочи, че ще се занимава с основния въпрос, който стои пред Европейския парламент в новия му мандат, а именно проблемите на сигурността, които се поставят пред Европа след руската агресия срещу Украйна.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На този етап няма опасност за къщите във вилната зона на Стара Загора заради пожара, но са предприети превантивни действия
На този етап няма опасност за къщите, намиращи се във вилната зона на Стара Загора „7-ми километър“ заради пожара. Това съобщи кметът на община Стара Загора Живко Тодо ...
Велико Търново ще чества 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с военен ритуал на 18 юли
Велико Търново ще чества 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с военен ритуал на 18 юли, съобщиха от пресцентъра на община Велико Търново. Курсанти от Нац ...
Нов пожар гори на територията на Хасковска област край Симеоновград
Нов пожар се разрази този следобед на територията на Хасковска област. Той е на пет–шест километра фронт край Симеоновград, съобщиха от пресслужбата на Областната администрац ...
Предложихме на президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, заяви Божидар Божанов
Предложихме на президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, като премахнем системните предпоставки за нея. Това заяви Божидар Божанов от "Продължаваме про ...
Катастрофа затруднява трафика по пътя между Асеновград и Смолян, движението на тежкотоварни автомобили е невъзможно
Катастрофа затруднява движението по пътя между Асеновград и Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Инцидентът е станал около 13:50 ч. край ра ...
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ