Начало В детайли Партия МЕЧ регистрира листи за изборите за народни представители в цяла България и листа за евроизборите, обяви Радостин Василев
11568
България

Партия МЕЧ регистрира листи за изборите за народни представители в цяла България и листа за евроизборите, обяви Радостин Василев

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 08 Май 2024, 15:51 ч.

Партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ) регистрира листи за изборите за народни представители в цяла България и листа за изборите за Европейски парламент, съобщи председателят на партията Радостин Василев на пресконференция в Националния пресклуб на .

Той посочи, че партията има 5000 активни членове, структури във всички области, и изрази очаквания да има "изключително сериозна изненада" на тези избори именно от МЕЧ.

Аз ще поведа листата в Пловдив-град и в 25-и МИР и водя евролистата с ясното съзнание, че няма да ставам евродепутат, заяви Радостин Василев. Той отбеляза, че неговата битка е тук, в България. 

Втори в евролистата е главният секретар на МЕЧ Деян Петков, който е и водач на листата за народни представители в Плевен. Това е човекът, който аз искам да стане евродепутат от МЕЧ, посочи Василев. Той отбеляза, че Петков е IT специалист, специалност база данни, и познава съдебното изпълнение отблизо. 

Василев съобщи, че попфолк певицата Роксана ще води две листи на МЕЧ – в Пазарджик и в Монтана, и отбеляза, че тя има кауза.

Румен Дунев, 14 пъти шампион на България по автомобилизъм, е водач на листата на МЕЧ в Кюстендил, обяви още Василев.

Роксана каза, че е българка с етнически произход и това не я прави по-малко българка от никого. Тук съм, защото интеграцията, за която се говори от 30 години, трябва да проработи, заяви тя. 

Румен Дунев посочи, че неговата кауза е пътната безопасност в последните повече от 15 години, особено след като е приключил спортната си кариера.

Кирил Веселински – журналист, ще е водач в Благоевград и в 23-ти МИР-София, съобщи още лидерът на МЕЧ. Проф. Николай Радулов, експерт и преподавател по национална сигурност, ще е начело на листата във Варна. 

Адвокат Христо Расташки, специалист в областта на гражданското право, ще води листата в Ловеч.

Никола Найденов, програмист, завършил в Нотингам, ще поведе нашата листа в 24 МИР, той е и трети в листата за европейските избори, каза Радостин Василев. Ще разчитам двамата с Деян Петков да бъдат лицата на МЕЧ в Европа, добави той.

Теодора Личева, доктор по национална сигурност, ще е начело във Велико Търново. Красимир Манов, който се занимава с енергетика в МЕЧ, ще води листата във Враца и в Стара Загора, обяви Радостин Василев. Той посочи, че сред водачите на листи има хора, които са били народни представители, и имат знанията и уменията. 

Отхвърлям сътрудничество с ГЕРБ и ДПС, тепърва ще измерваме колко е навредила "Продължаваме промяната - Демократична България" със своите безумия през последната година, заяви Василев в отговор на журналистически въпрос. 

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Овладян е пожарът край самоковското село Широки дол
Овладян е пожарът край самоковското село Широки дол, който по-рано днес отново се възпламени, съобщи кметът на селото Мариана Ръкльова. Тя посочи, че няма опасност за населението. ...
Критично е състоянието на 19-годишния доброволец, пострадал при погасяването на пожара в Сакар
Състоянието на 19-годишното момче е критично, но лекарите полагат всички усилия да спасят живота му. Това съобщиха от Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. ...
Товарен влак е дерайлирал край Варна, няма пострадали
В 20:45 часа тази вечер оперативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил информация за дерайлирал товарен влак, след спирка Юнак, в посока Дългопол, съобщиха о ...
Двата хеликоптера от Чехия за справяне с пожарите кацнаха на летище Пловдив
Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив, каза председателят на борда на директорите на летището Дойчин Ангелов. Вчера служебният премиер Димитър Главчев, който посети ...
Пожар гори от двете страни на Карловско шосе, преди разклона за гара Калояново
Пожар гори от двете страни на Карловско шосе в землището на село Дълго поле, преди разклона за гара Калояново, съобщиха от пресцентъра на Община Калояново. На място има екип на по ...
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ