Начало Местен фокус Кои са водачите на листи в 30 МИР - Шумен
11803
България

Кои са водачите на листи в 30 МИР - Шумен

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 08 Май 2024, 21:14 ч.

Общо 31 партии и коалиции регистрираха 191 кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори в Шуменския избирателен район, от който ще бъдат избрани шестима депутати, сочи справка в сайта на Районната избирателна комисия (РИК). 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1.  Водач на листата на Партия „Има такъв народ“, която се състои от девет кандидати, e Ивайло Костадинов. Костадинов е на 28 годишен. Възпитаник е на Четвърта езикова гимназия в крайморския град. След това се дипломира във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Има и три магистратури - по „Логистика“, „Публичен мениджмънт и административна власт“ и „Предприемачество“. Костадинов е развил два стартъпа, с които защитава последната си магистърската степен, съобщават от ИТН. Той е сред учредителите на ПП „Има такъв народ“ и е водач на листата на партията за общински съветници във Варна. Според него е мит, че младите хора, на неговата възраст, не се интересуват от политика. Неговата позиция е, че те не гласуват, защото не намират алтернатива, не припознават себе си в политиците, в поетите от тях ангажименти, в приоритетите им и най-вече - в действията им. Това е една от причините той да се кандидатира, като е готов да търси и решения на проблеми, от които всички са вдигнали ръце.

2.  Водач на листата на Партия „Глас народен“, която се състои от шестима кандидати, е Борислав Маринов

3.  Водач на  листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“), която се състои от трима кандидати, е Борислав Борисов. Той е роден във Велико Търново на 8 декември 1961 г. Завършил е в Първа гимназия "Кирил и Методий". Служил е в Българската армия като граничар от 1979 до 1981г. Завършил ВМЕИ - Варна като машинен инженер. От 1986  до 1994 г. работи като машинен инженер във военни заводи. От 1994 г. до днес живее във Варна и се занимава с частен бизнес в областта на недвижимите имоти и земеделието. От 2012 г има земеделски бизнес в с. Сушина, област Шумен, съобщи Борисов. 

4. Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“), която се състои от петима кандидати, е Румен Сакеларов. С решение на РИК е заличена регистрацията на кандидата за депутат Зюлкюф Бурук. 

6.  Водач на листата на Партия „Български гласъ“, която се състои от четирима кандидати, е Диян Йорданов

7. Водач на листата на Коалиция „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“), която се състои от трима кандидати, е Сергей Инджов

8. Водач на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“), която се състои от четирима кандидати, е Йордан Йорданов

9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), която се състои от 11 кандидати, е Мая Божидарова Манолова-Найденова.  Манолова е председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“. По професия е адвокат. Била е Национален омбудсман на Република България в периода 2015-2019 г., посочват от коалицията. Родена е на 4 май 1965 г. в Кюстендил. Била е депутат в няколко парламента, според информация на сайта на Народното събрание.

10. Водач на листата на Партия „Единение“, която се състои от четирима кандидати, е Недко Павлов Колев.

11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“, която се състои от двама кандидати, е Панайот Панайотов. Родом е от Исперих, живее в Шумен. Има средно специално образование. Той е пенсионер по болест, съобщи Панайотов. 

12. Водач на листата на Партия „Възраждане“, която се състои от дванадесет кандидати, е Веселин Вешев. Той е на 53 години, роден в гр. Бяла Слатина. Завършил е селскостопански техникум. Дълги години се е занимавал със спорт като треньор, състезател и съдия. Многократен шампион и рекордьор по вдигане от лег и силов трибой. Състезатели, които е тренирал, са постигали високи постижения и са част от спортния елит на България. Няколко години се е занимавал със селско стопанство. Познава добре проблемите и перспективите пред агросектора. Бил е общински съветник от групата на Възраждане в Общинския съвет във Варна. Народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от 30-ти МИР-Шумен, съобщи за себе си на пресконференция в Националния пресклуб в Шумен. 

13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“, която се състои от петима кандидати, е Никола Тодоров

14. Водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“), която се състои от дванадесет кандидати, е академик Николай Денков. Той бе министър-председател на България от 6 юни 2023 до 9 април 2024 г. Преди да оглави последното редовно правителство, акад. Денков бе министър на образованието и науката в кабинета „Петков“, а по-рано – министър и зам.-министър на ведомството. Народен представител e в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Николай Денков е академик на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Според ежегодната класация на Университета Станфорд той е в първия един процент на най-влиятелните учени в света в своята сфера. За научните си постижения е удостоен с редица престижни отличия, съобщиха за него от пресцентъра на коалицията. 

15. Водач на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината“, която се състои от четирима кандидати, е Радка Душева.

16. Водач на листата на Партия „Български възход“, която се състои от дванадесет кандидати, е Сашо Евлогиев. Той е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“, а по-късно - Военната академия „Г. С. Раковски“ в София. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 година - „професор“ в същата област. Той е бил зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор е на ПП „Български възход“ за Шумен и Търговище, съобщи Евлогиев. 

17. Водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), в която са включени шестима кандидати, е Анатоли Стрелков.

18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“, която се състои от четирима кандидати, е Румен Русев.

19. Водач на листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), която се състои от шестима кандидати, е Димитър Ковчазов. По професия той е електроинженер и е работил на ръководни позиции в областта на енергетиката, включително в международна компания, каза за себе си пред репортер Ковчазов. 

20. Водач на листата на Партия „Партия на зелените“, която се състои от двама кандидати, е Васко Йотов.

21. Водач на листата на Партия „Ние идваме“, в която са включени двама кандидати, е Ясен Стойчев.

22. Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), която се състои от 12 кандидати, е Любомир Христов. Той е областен координатор на ГЕРБ в Шумен. Завършил е Висшето военно училище в Шумен. Преминал е обучения във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност в София, в школата на ФБР в Будапеща и в полицейската академия в Ню Мексико, САЩ. Бил е кмет на община Шумен от  2015 до 2023 година, депутат от ГЕРБ в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Работил е в системата на Министерството на вътрешните работи повече от 20 години. Близо 10 години е ръководител на различни сектори в РДВР- Шумен. В периода 2010-2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Шумен. 

23. Водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“, която се състои от шестима кандидати, е Вельо Иванов.

24. Водач на листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия), която се състои от дванадесет кандидати, е Борислав Гуцанов. По информация от сайта на парламента той е роден на 17 юни 1967 години във Варна. По професия е инженер. Владее английски и руски език. Бил е депутат в 42-о, 45-о, 46-о, 47-о, 48-о и 49-о Народно събрание. Председател на ИБ на Областния съвет на БСП във Варна.

25. Водач на листата на Партия „Величие“, която се състои от дванадесет кандидати, е Грета Нягулова-Стефанова.

26. Водач на листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“, която се състои от седем кандидати, е Ивайло Шопски.

27. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, в която са включени двама кандидати, е Йордан Лазаров.

28. Водач на листата на Партия „Движение за права и свободи“, която се състои от дванадесет кандидати, е Айсел Руфад.  Тя е родена на 26 януари 1979 година, заместник-председател е на политическа партия „Движение за права и свободи“ и председател на областната структура на партията  в Шумен от 2016 г. Заместник- кмет е на община Нови пазар. През 2011 г. специализира „Инфраструктурни проекти, финансирани със средства от ЕС - разработване, анализ и оценка на изпълнението им“ в Института по публична администрация в София, а през 2009 г. - „ Европейска административна практика“ към Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. През 2007 г. придобива професионална квалификация „Разработване  и управление на проекти и програми на ЕС“ в Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и магистърска степен по специалност „ Регулиране и контрол на социалните дейности“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. През 2002 г. е завършила магистратура по „Турска филология“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщи за нея Севджан Алиева - технически организатор на ДПС в Шуменска област. 

29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“, която се състои от двама кандидати, е Свилен Стойчев.

30. Водач на листата на Партия „За велика България“, в която са трима кандидати, е Орлин Първулов.

31. Водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“, която се състои от двама кандидати, е Неделчо Неделчев

32. Водач на листата на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“), която се състои от шестима кандидати, е Ивайло Иванов.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, информира пресцентърът на МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохо ...
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) ще бъде обжалвано и вярваме, че в крайна сметка ще бъде отменено. Това сочи позиция на „Спаси София“, публикувана в пр ...
Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково
Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на вота на утрешните избори за нов Общински съвет в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в ...
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 26 леки пътнотранспортни произшеств ...
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Ин ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра готвачи и зрители в Монтана
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България ...
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, информира пресцентърът на МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохо ...
Почитатели на паневритмията се събраха край самоковското село Ярлово
Почитатели на слънчевия танц – паневритмия, се събраха край самоковското село Ярлово. Облечени в бяло, те танцуваха танц за мир на планета. Главен организатор на събитието е ...
Мъж е счупил прозорец на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ Габрово
Мъж е счупил прозорец на офиса на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в административната сграда на Община Габрово. Това потвърдиха от пресцен ...
Служебният министър на спорта Георги Глушков откри регионален баскетболен турнир в Трявна
Служебният министър на спорта Георги Глушков откри Регионалния баскетболен турнир „Streetball“ днес в Трявна. Събитието е част от празничната програма посветена на ...
Тикер в 15:29 ч.
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес сто ...
Начало Местен фокус
11803
България

Кои са водачите на листи в 30 МИР - Шумен

Публкацията е част от архивът на NRD24
Кирил Стойчев | 08 Май 2024, 21:14 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

Общо 31 партии и коалиции регистрираха 191 кандидати за народни представители за предстоящите парламентарни избори в Шуменския избирателен район, от който ще бъдат избрани шестима депутати, сочи справка в сайта на Районната избирателна комисия (РИК). 

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1.  Водач на листата на Партия „Има такъв народ“, която се състои от девет кандидати, e Ивайло Костадинов. Костадинов е на 28 годишен. Възпитаник е на Четвърта езикова гимназия в крайморския град. След това се дипломира във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Има и три магистратури - по „Логистика“, „Публичен мениджмънт и административна власт“ и „Предприемачество“. Костадинов е развил два стартъпа, с които защитава последната си магистърската степен, съобщават от ИТН. Той е сред учредителите на ПП „Има такъв народ“ и е водач на листата на партията за общински съветници във Варна. Според него е мит, че младите хора, на неговата възраст, не се интересуват от политика. Неговата позиция е, че те не гласуват, защото не намират алтернатива, не припознават себе си в политиците, в поетите от тях ангажименти, в приоритетите им и най-вече - в действията им. Това е една от причините той да се кандидатира, като е готов да търси и решения на проблеми, от които всички са вдигнали ръце.

2.  Водач на листата на Партия „Глас народен“, която се състои от шестима кандидати, е Борислав Маринов

3.  Водач на  листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“), която се състои от трима кандидати, е Борислав Борисов. Той е роден във Велико Търново на 8 декември 1961 г. Завършил е в Първа гимназия "Кирил и Методий". Служил е в Българската армия като граничар от 1979 до 1981г. Завършил ВМЕИ - Варна като машинен инженер. От 1986  до 1994 г. работи като машинен инженер във военни заводи. От 1994 г. до днес живее във Варна и се занимава с частен бизнес в областта на недвижимите имоти и земеделието. От 2012 г има земеделски бизнес в с. Сушина, област Шумен, съобщи Борисов. 

4. Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“), която се състои от петима кандидати, е Румен Сакеларов. С решение на РИК е заличена регистрацията на кандидата за депутат Зюлкюф Бурук. 

6.  Водач на листата на Партия „Български гласъ“, която се състои от четирима кандидати, е Диян Йорданов

7. Водач на листата на Коалиция „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“), която се състои от трима кандидати, е Сергей Инджов

8. Водач на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“), която се състои от четирима кандидати, е Йордан Йорданов

9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), която се състои от 11 кандидати, е Мая Божидарова Манолова-Найденова.  Манолова е председател на гражданската платформа „Изправи се.БГ“. По професия е адвокат. Била е Национален омбудсман на Република България в периода 2015-2019 г., посочват от коалицията. Родена е на 4 май 1965 г. в Кюстендил. Била е депутат в няколко парламента, според информация на сайта на Народното събрание.

10. Водач на листата на Партия „Единение“, която се състои от четирима кандидати, е Недко Павлов Колев.

11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“, която се състои от двама кандидати, е Панайот Панайотов. Родом е от Исперих, живее в Шумен. Има средно специално образование. Той е пенсионер по болест, съобщи Панайотов. 

12. Водач на листата на Партия „Възраждане“, която се състои от дванадесет кандидати, е Веселин Вешев. Той е на 53 години, роден в гр. Бяла Слатина. Завършил е селскостопански техникум. Дълги години се е занимавал със спорт като треньор, състезател и съдия. Многократен шампион и рекордьор по вдигане от лег и силов трибой. Състезатели, които е тренирал, са постигали високи постижения и са част от спортния елит на България. Няколко години се е занимавал със селско стопанство. Познава добре проблемите и перспективите пред агросектора. Бил е общински съветник от групата на Възраждане в Общинския съвет във Варна. Народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от 30-ти МИР-Шумен, съобщи за себе си на пресконференция в Националния пресклуб в Шумен. 

13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“, която се състои от петима кандидати, е Никола Тодоров

14. Водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“), която се състои от дванадесет кандидати, е академик Николай Денков. Той бе министър-председател на България от 6 юни 2023 до 9 април 2024 г. Преди да оглави последното редовно правителство, акад. Денков бе министър на образованието и науката в кабинета „Петков“, а по-рано – министър и зам.-министър на ведомството. Народен представител e в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Николай Денков е академик на БАН и редовен член на европейската научна академия Academia Europaea, професор и доктор на науките по физикохимия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Според ежегодната класация на Университета Станфорд той е в първия един процент на най-влиятелните учени в света в своята сфера. За научните си постижения е удостоен с редица престижни отличия, съобщиха за него от пресцентъра на коалицията. 

15. Водач на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината“, която се състои от четирима кандидати, е Радка Душева.

16. Водач на листата на Партия „Български възход“, която се състои от дванадесет кандидати, е Сашо Евлогиев. Той е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“, а по-късно - Военната академия „Г. С. Раковски“ в София. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 година - „професор“ в същата област. Той е бил зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор е на ПП „Български възход“ за Шумен и Търговище, съобщи Евлогиев. 

17. Водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), в която са включени шестима кандидати, е Анатоли Стрелков.

18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“, която се състои от четирима кандидати, е Румен Русев.

19. Водач на листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), която се състои от шестима кандидати, е Димитър Ковчазов. По професия той е електроинженер и е работил на ръководни позиции в областта на енергетиката, включително в международна компания, каза за себе си пред репортер Ковчазов. 

20. Водач на листата на Партия „Партия на зелените“, която се състои от двама кандидати, е Васко Йотов.

21. Водач на листата на Партия „Ние идваме“, в която са включени двама кандидати, е Ясен Стойчев.

22. Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), която се състои от 12 кандидати, е Любомир Христов. Той е областен координатор на ГЕРБ в Шумен. Завършил е Висшето военно училище в Шумен. Преминал е обучения във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност в София, в школата на ФБР в Будапеща и в полицейската академия в Ню Мексико, САЩ. Бил е кмет на община Шумен от  2015 до 2023 година, депутат от ГЕРБ в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Работил е в системата на Министерството на вътрешните работи повече от 20 години. Близо 10 години е ръководител на различни сектори в РДВР- Шумен. В периода 2010-2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Шумен. 

23. Водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“, която се състои от шестима кандидати, е Вельо Иванов.

24. Водач на листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия), която се състои от дванадесет кандидати, е Борислав Гуцанов. По информация от сайта на парламента той е роден на 17 юни 1967 години във Варна. По професия е инженер. Владее английски и руски език. Бил е депутат в 42-о, 45-о, 46-о, 47-о, 48-о и 49-о Народно събрание. Председател на ИБ на Областния съвет на БСП във Варна.

25. Водач на листата на Партия „Величие“, която се състои от дванадесет кандидати, е Грета Нягулова-Стефанова.

26. Водач на листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“, която се състои от седем кандидати, е Ивайло Шопски.

27. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, в която са включени двама кандидати, е Йордан Лазаров.

28. Водач на листата на Партия „Движение за права и свободи“, която се състои от дванадесет кандидати, е Айсел Руфад.  Тя е родена на 26 януари 1979 година, заместник-председател е на политическа партия „Движение за права и свободи“ и председател на областната структура на партията  в Шумен от 2016 г. Заместник- кмет е на община Нови пазар. През 2011 г. специализира „Инфраструктурни проекти, финансирани със средства от ЕС - разработване, анализ и оценка на изпълнението им“ в Института по публична администрация в София, а през 2009 г. - „ Европейска административна практика“ към Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“. През 2007 г. придобива професионална квалификация „Разработване  и управление на проекти и програми на ЕС“ в Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и магистърска степен по специалност „ Регулиране и контрол на социалните дейности“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. През 2002 г. е завършила магистратура по „Турска филология“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщи за нея Севджан Алиева - технически организатор на ДПС в Шуменска област. 

29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“, която се състои от двама кандидати, е Свилен Стойчев.

30. Водач на листата на Партия „За велика България“, в която са трима кандидати, е Орлин Първулов.

31. Водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“, която се състои от двама кандидати, е Неделчо Неделчев

32. Водач на листата на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“), която се състои от шестима кандидати, е Ивайло Иванов.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Основна линия
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра готвачи и зрители в Монтана
На преден план
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
Местен фокус
Почитатели на паневритмията се събраха край самоковското село Ярлово
В детайли
Мъж е счупил прозорец на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ Габрово
Сфера
Служебният министър на спорта Георги Глушков откри регионален баскетболен турнир в Трявна
Контекст
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
Основна линия
МВнР напомня на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната
Местен фокус
С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони
На преден план
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Контекст
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.