Начало На преден план Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе
10832
България

Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 08 Май 2024, 23:09 ч.

В Русенско общо 255 кандидати за депутати, издигнати от 20 партии и 11 коалиции, ще се борят за седем места в 50-ото Народно събрание. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова. Парламентарните избори ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Драгомир Петров. Той е на 51 години, съобщиха от партията . От 1996 г. е главен сценарист на "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави". Участвал е в реализацията на редица телевизионни формати като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България", "България търси талант", "Бягство към победата". От 2020 г е един от водещите на "Шоуто на сценаристите" по телевизия 7/8. Депутат е в 45-ото и в 49-ото Народно събрание.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Михаил Русинов

3. Водач на листата на коалиция "Синя България", която се състои от петима кандидати за народни представители, e Мария Стоянова. Тя каза , че е завършила специалност "Право" в Русенския университет и е адвокат по професия. 

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите", която се състои от четирима кандидати за народни представители, e Тодор Койнов. Той каза , че е на 76 години. Завършил е Висшият институт на МВР през 1982 г., а след това и специалност "Право" в Русенския университет. Има 30 години стаж в системата на МВР. От 24 години работи като адвокат.

6. Водач на листата на партия "Български гласъ", която се състои от 11 кандидати за народни представители, е Мирослав Стоянов. Той е на 47 години, каза . Работи като митнически агент. Има средно образование - завършил е Електротехникума в Русе. 

7. Водач на листата на коалиция "Коалиция на розата", която се състои от деветима кандидати за народни представители, e Лъчезар Аврамов. Проф. Аврамов е роден в София преди 71 години, каза той . Специалист е по квантова физика, биофизика и медицинска физика. Носител е на голямата награда "Питагор" на Министерството на образованието и науката, за приложение на научни постижения в медицината. Той е единственият български учен, номиниран за наградата на Европейския съюз за върхови научни постижения "Descartes" през 2004 г. Бил е във всички ръководни органи на Българската академия на науките (БАН), както и директор на Института по електроника на БАН. Той е от гражданската квота на партия "Българска социалдемокрация - Евролевица". 

8. Водач на листата на коалиция "Център", която се състои от седем кандидати за народни представители, е Валентин Донков. Адвокат е в Русенската адвокатска колегия, каза той . На 59 години. Завършил е Висшият институт на МВР в София през 1991 г. 

9. Водач на листата на коалиция "Солидарна България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Никола Вапцаров.

10. Водач на листата на партия "Единение", която се състои от шестима кандидати за народни представители, e Иван Манев. Завършил е специалност "Маркетинг" в Стопанската академия в Свищов, каза той . На 50 години е. Бил е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Съпредседател е на партия "Единение".

11. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която се състои от трима кандидати за народни представители, e Константин Велев. Има две висши образования - завършил е специалност "Топло и атомни централи" в Киевския политехнически университет и специалност "Мениджмънт" във Варненския икономически университет, каза той . На 62 години. Има специализации в областта на енергийната ефективност. Бил е 15 г. директор на "Топлофикация" - Русе, както и изпълняващ длъжността директор на "Топлофикация" - София. Велев е енергиен одитор в три фирми, както и супервайзър при отстраняване на крупни аварии и произшествия към Международния Червен кръст и Червения полумесец. Има частен бизнес, свързан с фотоволтаични системи. 

12. Водач на листата на партия "Възраждане", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Златан Златанов. Завършил е "Право" в Русенския университет, каза той . На 45 години е. Златанов е адвокат и председател на Адвокатската колегия в Русе. Депутат е в 48-ото и 49-ото Народно събрание. 

13. Водач на листата на партия "Морал, единство, чест", която се състои от осем кандидати за народни представители, е Светлин Стоянов. Той е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, каза той . Бил е депутат в 45-о, 46-о и 47-о Народно събрание. Работил е като счетоводител, кредитен инспектор и валутен дилър в търговски банки, административен директор на компания, а също и офицер от НСО.

14. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която се състои от 12 кандидати за народни представители, e Мартин Димитров. Икономист е и доктор по финанси, като и активен законодател, каза той . На 47 години е. Владее английски и френски език. Депутат е от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" в 49-ото Народно събрание. Бил е народен представител в предишни седем парламента.

15. Водач на листата на партия "Народна партия "Истината и само истината", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Венцислав Ангелов. Той е председател на партията. Завършил е средно образование в Средното милиционерско училище "Ф. Е. Дзерджински" в Пазарджик, посочи той . На 55 години е. Работил е в КАТ-Русе. Занимавал се е с частен бизнес, създател е на футболна школа. "Осъждан съм четири пъти за най-различни престъпления", допълни той. 

16. Водач на листата на партия "Български възход", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Даниела Везиева. Тя е бивш министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев и настоящ член на Стратегическия институт за национални политики и идеи, сочи информация на сайта на формацията. Притежава дългогодишен опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Работила е по проекти, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление. От 2007 г. до 2014 г. е представлявала България в Бюджетния комитет на Европейски училища. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. е зам.-министър на икономиката. След това е била съветник в кабинета на председателя на Комисия за финансов надзор. По време на служебния кабинет през 2021 г. е била съветник към министъра на икономиката, след което е назначена за министър на икономиката. Тя е доктор по икономика от НВУ "Васил Левски" – Велико Търново. Преди това е завършила образователна степен магистър по финанси и кредит в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор". Водач е на листата на партията и за европейските избори. 

17. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Ани Иванова. Икономист по образование и работи като счетоводител, посочи тя .

18. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която се състои от четирима кандидати за народни представители, e Любомир Христов

19. Водач на листата на коалиция "Левицата!", която се състои от 12 кандидати за народни представители, е Валери Иванов. Има висше образование за машинен инженер, каза той . На 69 години е.  Иванов е мажоритарен собственик на "Дунавски драгажен флот" АД - Русе, областен председател е на партия АБВ и е три мандата общински съветник. 

20. Водач на листата на партия "Партия на зелените", която се състои само от един кандидат за народен представител, е Людмила Велинова. Тя е родена в Перник, посочи областният координатор на партията в Русе Християн Топалов. Завършила е висше образование по специалност "Финанси" в Нов български университет. Има дългогодишен стаж в банковата сфера и политиката. Велинова е водач на листата на партията и в Перник.

21. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е с един кандидат за народен представител, е Зорница Дикова-Ранева. По професия е електроинженер, завършила е Русенският университет през 2001 г. със специалност "Автоматизация на производството", каза тя . Владее френски, италиански, испански и английски език. Работи в сферата на строителството във фирма за строителен надзор. Съучредител е на партия "Ние идваме" през 2008 г. 

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Бедрос Пехливанян. Има магистърска степен "Фармацевт" от Висшия медицински институт в София, казаха от ГЕРБ - Русе. На 61 години е. Повече от 25 години успешно управлява и ръководи екипа на верига аптеки в Русе. Член е на ГЕРБ от 2007 г. Два мандата е бил председател на групата общински съветници от партията в Русе, а сега е общински председател на ГЕРБ. 

23. Водач на листата на партия "Български национален съюз "Нова демокрация", която се състои от осем кандидати за народни представители, е Мартин Николов. Има средно специално техническо образование, каза той . На 37 години е. По професия е шлосер-заварчик. Владее руски и английски език.

24. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Иван Иванов. Доктор е по история и доктор на науките по управление на информационни процеси, казаха от БСП - Русе. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, както и административен като общински съветник. Иванов е депутат в 49-ото Народно събрание. Бил е народен представител и в предишни седем парламента. Иванов е бил и министър на земеделието в правителството на Кирил Петков. 

25. Водач на листата на партия "Величие", която се състои от 10 кандидати за народни представители, e Иван Петров. Магистър е от Русенския университет и бакалавър от Висшето транспортно училище "Т. Каблешков" в София, каза той . На 45 години е. По професия е инженер по транспорта. Занимава се с договорна логистика. 

26. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иво Пазарджиев. Завършил е специалност "Право" в Русенския университет и е адвокат, казаха от партията в Русе. На 37 години е. Към настоящия момент е общински съветник. Бил е и председател на Общинския съвет в Русе. Член е на Националния изпълнителен комитет на ВМРО. 

27. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Георги Тодоров. Завършил е Медицинският университет във Варна, с квалификация "Лекар", каза той . На 54 години е. Има допълнителни специализации и професионални квалификации. От 21 години е управител и лекар на самостоятелна медико-диагностична лаборатория в Русе. Член е на Контролната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС).

28. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Ализан Яхова. Тя е икономист, съобщиха от партията в Русе. Магистър е по финанси и по публична администрация. Работила е в Държавния фонд "Земеделие", като е била също заместник-изпълнителен директор и изпълнителен директор. Тя е депутат в 49-ото Народно събрание. Била е народен представител и в предишни два парламента. 

29. Водач на листата на партия "Зелено движение", която се състои от петима кандидати за народни представители, e Михаил Михов. Учил е "Международен туризъм" в Университета за национално и световно стопанство в София, каза той . На 43 години. Развива се в сферата на устойчивия туризъм като експерт, планински водач и екскурзовод за всички региони на България с немски и английски език. Той е член на различни национални и регионални туристически сдружения, както и дългогодишен активист за опазване на дивата природа на България. В Русе е участник в движенията за чист въздух и велосипеден транспорт.

30. Водач на листата на партия "За велика България", която се състои от двама кандидати за народни представители, e Татяна Лисичкова. По професия е адвокат, каза тя . Завършила е специалност "Право" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София през 1998 г. Адвокат към Софийска адвокатска колегия от 2002 г. Занимава се с наказателно бежанско и гражданско право. Член е на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) от 2016 г. 

31. Водач на листата на партия "Български съюз за директна демокрация", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Веселин Василев. Има собствен бизнес, каза той . На 62 години е. По професия е химик-технолог. Работи в сферата на химико-фармацевтичната промишленост и производство на етерични и други масла. Притежател е на два патента.

32. Водач на листата на коалиция "Неутрална България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иво Иванов. Работи в сферата на транспорта и логистиката, посочи той . На 50 години е. Има средно специално образование от СПТУ по автотранспорт "Дянко Стефанов" в Русе.

Всички водачи на листи са потърсени за информация. До този час някои не са предоставили такава.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, информира пресцентърът на МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохо ...
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) ще бъде обжалвано и вярваме, че в крайна сметка ще бъде отменено. Това сочи позиция на „Спаси София“, публикувана в пр ...
Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково
Близо 250 полицаи ще следят за реда и нормалното протичане на вота на утрешните избори за нов Общински съвет в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в ...
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 26 леки пътнотранспортни произшеств ...
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Ин ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
„София прайд“ 2024 започна на площад "Княз Александър I" в столицата
Концерт на някои от най-популярните артисти в България даде началото на „София прайд“ 2024 днес на площад "Княз Александър I" в София. Тази година кампанията е под насл ...
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра готвачи и зрители в Монтана
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра днес стотици хора в центъра на Монтана. Около 30 готвачи от общината и гости от различни краища на България ...
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, информира пресцентърът на МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохо ...
Почитатели на паневритмията се събраха край самоковското село Ярлово
Почитатели на слънчевия танц – паневритмия, се събраха край самоковското село Ярлово. Облечени в бяло, те танцуваха танц за мир на планета. Главен организатор на събитието е ...
Мъж е счупил прозорец на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ Габрово
Мъж е счупил прозорец на офиса на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в административната сграда на Община Габрово. Това потвърдиха от пресцен ...
Тикер в 16:00 ч.
Концерт на някои от най-популярните артисти в България даде началото на „С ...
Начало На преден план
10832
България

Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе

Публкацията е част от архивът на NRD24
Стела Филипова | 08 Май 2024, 23:09 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

В Русенско общо 255 кандидати за депутати, издигнати от 20 партии и 11 коалиции, ще се борят за седем места в 50-ото Народно събрание. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Русе Милена Хинкова. Парламентарните избори ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Драгомир Петров. Той е на 51 години, съобщиха от партията . От 1996 г. е главен сценарист на "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави". Участвал е в реализацията на редица телевизионни формати като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България", "България търси талант", "Бягство към победата". От 2020 г е един от водещите на "Шоуто на сценаристите" по телевизия 7/8. Депутат е в 45-ото и в 49-ото Народно събрание.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Михаил Русинов

3. Водач на листата на коалиция "Синя България", която се състои от петима кандидати за народни представители, e Мария Стоянова. Тя каза , че е завършила специалност "Право" в Русенския университет и е адвокат по професия. 

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите", която се състои от четирима кандидати за народни представители, e Тодор Койнов. Той каза , че е на 76 години. Завършил е Висшият институт на МВР през 1982 г., а след това и специалност "Право" в Русенския университет. Има 30 години стаж в системата на МВР. От 24 години работи като адвокат.

6. Водач на листата на партия "Български гласъ", която се състои от 11 кандидати за народни представители, е Мирослав Стоянов. Той е на 47 години, каза . Работи като митнически агент. Има средно образование - завършил е Електротехникума в Русе. 

7. Водач на листата на коалиция "Коалиция на розата", която се състои от деветима кандидати за народни представители, e Лъчезар Аврамов. Проф. Аврамов е роден в София преди 71 години, каза той . Специалист е по квантова физика, биофизика и медицинска физика. Носител е на голямата награда "Питагор" на Министерството на образованието и науката, за приложение на научни постижения в медицината. Той е единственият български учен, номиниран за наградата на Европейския съюз за върхови научни постижения "Descartes" през 2004 г. Бил е във всички ръководни органи на Българската академия на науките (БАН), както и директор на Института по електроника на БАН. Той е от гражданската квота на партия "Българска социалдемокрация - Евролевица". 

8. Водач на листата на коалиция "Център", която се състои от седем кандидати за народни представители, е Валентин Донков. Адвокат е в Русенската адвокатска колегия, каза той . На 59 години. Завършил е Висшият институт на МВР в София през 1991 г. 

9. Водач на листата на коалиция "Солидарна България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Никола Вапцаров.

10. Водач на листата на партия "Единение", която се състои от шестима кандидати за народни представители, e Иван Манев. Завършил е специалност "Маркетинг" в Стопанската академия в Свищов, каза той . На 50 години е. Бил е депутат в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Съпредседател е на партия "Единение".

11. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която се състои от трима кандидати за народни представители, e Константин Велев. Има две висши образования - завършил е специалност "Топло и атомни централи" в Киевския политехнически университет и специалност "Мениджмънт" във Варненския икономически университет, каза той . На 62 години. Има специализации в областта на енергийната ефективност. Бил е 15 г. директор на "Топлофикация" - Русе, както и изпълняващ длъжността директор на "Топлофикация" - София. Велев е енергиен одитор в три фирми, както и супервайзър при отстраняване на крупни аварии и произшествия към Международния Червен кръст и Червения полумесец. Има частен бизнес, свързан с фотоволтаични системи. 

12. Водач на листата на партия "Възраждане", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Златан Златанов. Завършил е "Право" в Русенския университет, каза той . На 45 години е. Златанов е адвокат и председател на Адвокатската колегия в Русе. Депутат е в 48-ото и 49-ото Народно събрание. 

13. Водач на листата на партия "Морал, единство, чест", която се състои от осем кандидати за народни представители, е Светлин Стоянов. Той е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, каза той . Бил е депутат в 45-о, 46-о и 47-о Народно събрание. Работил е като счетоводител, кредитен инспектор и валутен дилър в търговски банки, административен директор на компания, а също и офицер от НСО.

14. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която се състои от 12 кандидати за народни представители, e Мартин Димитров. Икономист е и доктор по финанси, като и активен законодател, каза той . На 47 години е. Владее английски и френски език. Депутат е от коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" в 49-ото Народно събрание. Бил е народен представител в предишни седем парламента.

15. Водач на листата на партия "Народна партия "Истината и само истината", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Венцислав Ангелов. Той е председател на партията. Завършил е средно образование в Средното милиционерско училище "Ф. Е. Дзерджински" в Пазарджик, посочи той . На 55 години е. Работил е в КАТ-Русе. Занимавал се е с частен бизнес, създател е на футболна школа. "Осъждан съм четири пъти за най-различни престъпления", допълни той. 

16. Водач на листата на партия "Български възход", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Даниела Везиева. Тя е бивш министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев и настоящ член на Стратегическия институт за национални политики и идеи, сочи информация на сайта на формацията. Притежава дългогодишен опит в сферата на публичните финанси и администрацията. Работила е по проекти, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление. От 2007 г. до 2014 г. е представлявала България в Бюджетния комитет на Европейски училища. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. е зам.-министър на икономиката. След това е била съветник в кабинета на председателя на Комисия за финансов надзор. По време на служебния кабинет през 2021 г. е била съветник към министъра на икономиката, след което е назначена за министър на икономиката. Тя е доктор по икономика от НВУ "Васил Левски" – Велико Търново. Преди това е завършила образователна степен магистър по финанси и кредит в Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, с допълнителна квалификация "Контрол в публичния сектор". Водач е на листата на партията и за европейските избори. 

17. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Ани Иванова. Икономист по образование и работи като счетоводител, посочи тя .

18. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която се състои от четирима кандидати за народни представители, e Любомир Христов

19. Водач на листата на коалиция "Левицата!", която се състои от 12 кандидати за народни представители, е Валери Иванов. Има висше образование за машинен инженер, каза той . На 69 години е.  Иванов е мажоритарен собственик на "Дунавски драгажен флот" АД - Русе, областен председател е на партия АБВ и е три мандата общински съветник. 

20. Водач на листата на партия "Партия на зелените", която се състои само от един кандидат за народен представител, е Людмила Велинова. Тя е родена в Перник, посочи областният координатор на партията в Русе Християн Топалов. Завършила е висше образование по специалност "Финанси" в Нов български университет. Има дългогодишен стаж в банковата сфера и политиката. Велинова е водач на листата на партията и в Перник.

21. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е с един кандидат за народен представител, е Зорница Дикова-Ранева. По професия е електроинженер, завършила е Русенският университет през 2001 г. със специалност "Автоматизация на производството", каза тя . Владее френски, италиански, испански и английски език. Работи в сферата на строителството във фирма за строителен надзор. Съучредител е на партия "Ние идваме" през 2008 г. 

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Бедрос Пехливанян. Има магистърска степен "Фармацевт" от Висшия медицински институт в София, казаха от ГЕРБ - Русе. На 61 години е. Повече от 25 години успешно управлява и ръководи екипа на верига аптеки в Русе. Член е на ГЕРБ от 2007 г. Два мандата е бил председател на групата общински съветници от партията в Русе, а сега е общински председател на ГЕРБ. 

23. Водач на листата на партия "Български национален съюз "Нова демокрация", която се състои от осем кандидати за народни представители, е Мартин Николов. Има средно специално техническо образование, каза той . На 37 години е. По професия е шлосер-заварчик. Владее руски и английски език.

24. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Иван Иванов. Доктор е по история и доктор на науките по управление на информационни процеси, казаха от БСП - Русе. Има юридически опит като юрисконсулт и адвокат, както и административен като общински съветник. Иванов е депутат в 49-ото Народно събрание. Бил е народен представител и в предишни седем парламента. Иванов е бил и министър на земеделието в правителството на Кирил Петков. 

25. Водач на листата на партия "Величие", която се състои от 10 кандидати за народни представители, e Иван Петров. Магистър е от Русенския университет и бакалавър от Висшето транспортно училище "Т. Каблешков" в София, каза той . На 45 години е. По професия е инженер по транспорта. Занимава се с договорна логистика. 

26. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иво Пазарджиев. Завършил е специалност "Право" в Русенския университет и е адвокат, казаха от партията в Русе. На 37 години е. Към настоящия момент е общински съветник. Бил е и председател на Общинския съвет в Русе. Член е на Националния изпълнителен комитет на ВМРО. 

27. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която се състои от трима кандидати за народни представители, е Георги Тодоров. Завършил е Медицинският университет във Варна, с квалификация "Лекар", каза той . На 54 години е. Има допълнителни специализации и професионални квалификации. От 21 години е управител и лекар на самостоятелна медико-диагностична лаборатория в Русе. Член е на Контролната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС).

28. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи", която се състои от 14 кандидати за народни представители, e Ализан Яхова. Тя е икономист, съобщиха от партията в Русе. Магистър е по финанси и по публична администрация. Работила е в Държавния фонд "Земеделие", като е била също заместник-изпълнителен директор и изпълнителен директор. Тя е депутат в 49-ото Народно събрание. Била е народен представител и в предишни два парламента. 

29. Водач на листата на партия "Зелено движение", която се състои от петима кандидати за народни представители, e Михаил Михов. Учил е "Международен туризъм" в Университета за национално и световно стопанство в София, каза той . На 43 години. Развива се в сферата на устойчивия туризъм като експерт, планински водач и екскурзовод за всички региони на България с немски и английски език. Той е член на различни национални и регионални туристически сдружения, както и дългогодишен активист за опазване на дивата природа на България. В Русе е участник в движенията за чист въздух и велосипеден транспорт.

30. Водач на листата на партия "За велика България", която се състои от двама кандидати за народни представители, e Татяна Лисичкова. По професия е адвокат, каза тя . Завършила е специалност "Право" в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София през 1998 г. Адвокат към Софийска адвокатска колегия от 2002 г. Занимава се с наказателно бежанско и гражданско право. Член е на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) от 2016 г. 

31. Водач на листата на партия "Български съюз за директна демокрация", която се състои от петима кандидати за народни представители, е Веселин Василев. Има собствен бизнес, каза той . На 62 години е. По професия е химик-технолог. Работи в сферата на химико-фармацевтичната промишленост и производство на етерични и други масла. Притежател е на два патента.

32. Водач на листата на коалиция "Неутрална България", която се състои от 14 кандидати за народни представители, е Иво Иванов. Работи в сферата на транспорта и логистиката, посочи той . На 50 години е. Има средно специално образование от СПТУ по автотранспорт "Дянко Стефанов" в Русе.

Всички водачи на листи са потърсени за информация. До този час някои не са предоставили такава.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково
Загинали са двама души, а 35 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие
Общо 140 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, няма пострадали хора
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
„София прайд“ 2024 започна на площад "Княз Александър I" в столицата
Основна линия
Кулинарен фестивал на народната кухня „Бабина душица“ събра готвачи и зрители в Монтана
На преден план
За изминалия ден са установени общо 33 водачи, шофирали след употреба на алкохол, информира МВР
Местен фокус
Почитатели на паневритмията се събраха край самоковското село Ярлово
В детайли
Мъж е счупил прозорец на „Гражданска регистрация и административно обслужване“ Габрово
Сфера
Служебният министър на спорта Георги Глушков откри регионален баскетболен турнир в Трявна
Контекст
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
Основна линия
МВнР напомня на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната
Местен фокус
С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони
На преден план
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.