Начало В детайли Кои са водачите на листи в 24 МИР - София
11229
България

Кои са водачите на листи в 24 МИР - София

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 08 Май 2024, 23:24 ч.

Общо 32 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 24 МИР София, показва справка на сайта на Районната избирателна комисия. Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Ивайло Вълчев (и в Бургас). Той е роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, сочи информация на сайта на формацията. Завършва Френската гимназия в родния си град, а след като идва в София, учи Българска филология в Софийския университет. Вълчев живее в София и се занимава с телевизия от почти 30 години, основно като сценарист, но и като водещ и продуцент. Автор е на едни от най-обичаните и поетични текстове в песните на "Ку-ку бенд". Депутат е от групата на ИТН в 45-ото, 46-ото и 49-ото Народно събрание.

2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Михаил Генадиев (и в Благоевград). Генадиев е на 26 години, завършил е бакалавърска степен със специалност „Спортен мениджмънт“ в Национална спортна академия. Магистър е по бизнес администрация – управление и предприемачество от Софийски университет, съобщиха от партията. Генадиев в момента е служител в частна фирма.

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Петър Москов (и в Хасково). Той е роден на 17 декември 1970 г. в София. Завършва Медицина в Медицински университет – София. Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Работи като старши асистент в УМБАЛ „Св. Анна“ АД в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Петър Москов е член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия през 2004 г. и учредител на партия "Демократи за силна България" (ДСБ), сочи справка на отдел „Справочна“ на . От 11 март 2009 г. до 2 май 2011 г. е председател на Националния предизборен щаб на ДСБ, а от 3 юни 2013 г. до 12 декември 2015 г. заместник-председател на ДСБ. Член е на Изпълнителния съвет на политическия съюз Реформаторски блок. На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС. От 7 януари 2014 г. до 27 януари 2017 г. Москов е министър на здравеопазването. От 7 април 2019 г. е председател на партия „Консервативно обединение на десницата“ (КОД).

4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ е Христо Лафчиев.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е Юлиан Андреев. Той съобщи, че е роден на 13 юли 1988 г. в София, има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“, а в момента се обучава за образователна степен „магистър“ по специалност „Национална сигурност“. Андреев е бизнес предприемач, общественик, активно участващ в помощните дейности при наводненията в Карловска област през 2022 г. и в Берковица през 2023 г. Последната обществена кауза, на която е инициатор, е спасяването на читалище „Отец Паисий“ в квартал „Редута“.

7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ е Никола Вучев. Той е завършил Висшия химико-технологичен институт в София, става ясно от информация на сайта на коалицията.  Сред управленския му опит е поста на директор "Твърди горива" в "Топливо" АД.

8. Водач на листата на коалиция „Център“ е д-р Дарин Дросев. Той е роден в Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие първия випуск на ГПЧЕ "Васил Карагьозов" през 1994 г. с профил „Английски език“, съобщиха от партията. Завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“. Също така е магистър по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е доц. Александър Сивилов. Той е историк, преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, посочват от коалицията.

10. Водач на листата на партия „Единение“ е Иван Манев. Той е роден на 12 февруари 1974 г. Бил е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от партия „Продължаваме промяната“, става ясно от данните на сайта на Народното събрание. Той е икономист. Знае руски и английски език.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“ е Димитър Бунов. Той е експерт по здравен мениджмънт, като е управлявал болници, съобщиха от формация. Има висше образование в областта на здравния мениджмънт.

12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Петър Петров. Той е роден на 14 март 1983 г., сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. Заместник-председател на парламентарната група на „Възраждане“ в 49-ото Народно Събрание, народен представител в 47-ото и 48-ото НС.

13. Водач на листата на партия „Морал, единство, чест“ е Никола Найденов. Той е програмист, завършил в Нотингам, специализирал в Европа, съобщиха от партията на пресконференция в .

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Христо Иванов. Той е председател на партия „Движение „Да, България!“ и съпредседател на “Демократична България”, се посочва в интернет страницата на „Демократична България“. Иванов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира правни аспекти на националната сигурност и процедури по съдебните назначения във Вашингтон, САЩ. Бил е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“. Председател на парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат от 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов. Бил е министър на правосъдието от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. Бил е и вицепремиер и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки.

15. Водач на листата на партия „ Народна партия „Истината и само истината“ е Станислав Тодоров.

16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Стефан Янев. Той е роден на 1 март 1960 г. Той е военен деец и политик, според информация на отдел „Справочна“. Експерт в дирекция "Международно сътрудничество" на Министерството на отбраната (1996-1998). Офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия (1998-2000). Бил е старши помощник-началник в отдел "Стратегии и доктрини" в Управление "Планиране на отбраната и въоръжените сили". Бил е аташе по отбраната в Посолството на България във Вашингтон, САЩ. Заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната (27 януари-4 май 2017). Секретар на президента Румен Радев по сигурност и отбрана (10 май 2017-11 май 2021). Служебен министър-председател в две последователни служебни правителства (12 май 2021-13 декември 2021). Министър на отбраната (13 декември 2021-1 март 2022). Депутат в 48-ото Народно събрание (2022-2023). Основател и председател на партия „Български възход“ от 19 юни 2022 г.

17. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“ е Никола Илиев.

18. Водач на листата на партия „Общество за Нова България“ е Диан Караиванов.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е д-р Пламена Заячка. Тя е доктор по културология в СУ „Св. Климент Охридски“ и заместник-председател на партия АБВ, посочват от коалицията. 

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Валентин Симов. Той е роден на 8 октомври 1953 г. Завършва средно-техническо образование в ТСЕА „инж. Делчо Наплатанов”. Има бакалавърска степен по политическа социология и магистърска степен по публична администрация. От 2001 г. е учредител на “Партия на Зелените“, по-късно е избран и за председател на формацията. Към настоящи момент е говорител на партията и зам.-председател на гражданско сдружение „Зелен алианс”. От 28 април 2012 г. преизбран за председател на Инспектората на Българския туристически съюз с петгодишен мандат,  бил е и член на Комитета по наблюдение по ОПОС – от ГС ”Зелен алианс”- 2008 – 2013 г. От 2022 г. е съпредседател на гражданско сдружение „Зелен път“. Кандидат за кмет на район „Банкя“ на 29 октомври 2023 година, сочи справка на .

21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Мария Капон. Тя е родена на 8 април 1969 в Пловдив. Владее писмено и говоримо френски, английски, немски, испански, руски език. Омъжена, с едно дете. Тя е председател на „Ние идваме“. Завършила е икономика, специалност продуктов маркетинг в университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен, Германия. Има редица специализации в Германия, Франция, Япония, както и в Департамента за политически науки „Дж. Ф. Кенеди“ към Харвардския университет в САЩ.  Мария Капон е народен представител в 40-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, според информация предоставена от партията.

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС е Рая Назарян. Тя е родена на 16 септември 1985 г. във Варна, сочи справка на страницата на Народното събрание. По професия е адвокат. В 49-ото Народно събрание е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Назарян е била депутат и в 48-ото Народно събрание. 

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Елена Ваташка.

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Георги Свиленски (и в Плевен). Роден е на  9 октомври 1970 г. във Велико Търново. По професия инженер, владее английски и руски език, народен представител в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, според справка на сайта на парламента.

25. Водач на листата на партия Величие е Етиен Леви. Той е роден на 3 юли 1957 г. в София. През 1977 г. завършва Софийско музикално училище (днес Национално музикално училище) „Любомир Пипков“ със специалност „Пиано“, съобщи самият той . Дипломира се от Българска държавна консерватория (днес Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) през 1981 г. Популярен изпълнител, носител е на множество музикални награди. Почетен професор е в музикалния департамент на Нов български университет (НБУ). Солист изпълнител във вокална група „Трик”. Преподавател по поп, рок и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров”, СУ „Свети Климент Охридски” и Нов български университет. През 2006 г придобива хабилитация с научно звание „доцент”. На 9 февруари 2024г защитава докторска степен и е удостоен със званието „доктор“. 

26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Карлос Контрера. Той е роден на 12 май 1987 г. в Перник, според справка на страницата на Столичната община. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет" Св. Климент Охридски", със специализация в областта на административното право, според съобщение на пресцентъра на ВМРО. Два мандата е общински съветник в Столичния общински съвет – от 2015 – 2019 г. и от 2019 – 2023 г . В Столичен общински съвет и е бил председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност. Кандидат за кмет на местните избори през 2023 г.

27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Красимир Стоянов.  

28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Едиз Саидов. Той е доктор по „Администрация и управление“ от Международното Висше Бизнес Училище, София, магистър „Бизнес Администрация“ с английски език в Нов Български Университет, сочи справка на сайта на формацията. От 2014 г. до 2022 година е парламентарен сътрудник „Младежки политики“. Владее руски, английски и турски. Семеен.

29. Водач на листата на партия „Зелено Движение“ е Тома Белев. Той е лесовъд и експерт по опазване на природата в Асоциация на парковете в България, става ясно от информацията на сайта на партията. Един от активистите на коалицията от природозащитни групи и организации „За да остане природа в България“. Белев участва в създаването на програмата „Натура 2000“ в страната. Бил е общински съветник в Столичния общински съвет от групата на „Демократична България“. Към момента е съпредседател на  „Зелено Движение“. Семеен, баща на един син.

30. Водач на листата на партия „За Велика България“ е Светозар Стефанов.

31. Водач на листата на „Български съюз за директна демокрация“ е Георги Неделчев (и в Добрич).

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Румен Георгиев. Той е роден на 19 април 1969 г. във Враца. По професия е агроном, икономист. Владее руски език. Депутат от 44-ото Народно събрание от коалиция „БСП за България“, член на комисията по земеделието и храните и по околната среда и водите, сочи справка на страницата на парламента.

Всички водачи на листи са потърсени за информация, до този час някои не са предоставили такава.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дир ...
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
През първото тримесечие на годината броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Търговище е седем. Спрямо четвъртото тримесечие на 2023 г. сгр ...
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г, съобщиха общински съветници от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") ...
Хора от община Берковица не са съгласни с пускането на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан
Хората и местната власт в община Берковица не са съгласни с евентуално решение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пускане на тежкотоварни камиони през прохода П ...
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе. Това съобщи говорителят на полицията Елена Стоилова. Пътният инцидент е станал преди око ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас . Оттам посочиха, че проблемът с авариралия край мест ...
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
Две жени от Украйна са открити след повече от три часа издирване снощи в гората край Смолян, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова. Жените – майка и ...
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Столичният общински съвет отхвърли доклада актуализация на бюджета на Столичната община с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.&nbs ...
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дир ...
Глоби от над 5500 лева е наложила Община Сливен на нарушители за първото тримесечие от годината
За първото тримесечие на 2024 година Община Сливен е издала 104 наказателни постановления, съобщиха от общинската администрация. Наложени са глоби на обща стойност 5600 лева. Общо ...
Тикер в 13:26 ч.
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено, съобщиха ...
Начало В детайли
11229
България

Кои са водачите на листи в 24 МИР - София

Публкацията е част от архивът на NRD24
Стела Филипова | 08 Май 2024, 23:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

Общо 32 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 24 МИР София, показва справка на сайта на Районната избирателна комисия. Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Ивайло Вълчев (и в Бургас). Той е роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, сочи информация на сайта на формацията. Завършва Френската гимназия в родния си град, а след като идва в София, учи Българска филология в Софийския университет. Вълчев живее в София и се занимава с телевизия от почти 30 години, основно като сценарист, но и като водещ и продуцент. Автор е на едни от най-обичаните и поетични текстове в песните на "Ку-ку бенд". Депутат е от групата на ИТН в 45-ото, 46-ото и 49-ото Народно събрание.

2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Михаил Генадиев (и в Благоевград). Генадиев е на 26 години, завършил е бакалавърска степен със специалност „Спортен мениджмънт“ в Национална спортна академия. Магистър е по бизнес администрация – управление и предприемачество от Софийски университет, съобщиха от партията. Генадиев в момента е служител в частна фирма.

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Петър Москов (и в Хасково). Той е роден на 17 декември 1970 г. в София. Завършва Медицина в Медицински университет – София. Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Работи като старши асистент в УМБАЛ „Св. Анна“ АД в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Петър Москов е член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия през 2004 г. и учредител на партия "Демократи за силна България" (ДСБ), сочи справка на отдел „Справочна“ на . От 11 март 2009 г. до 2 май 2011 г. е председател на Националния предизборен щаб на ДСБ, а от 3 юни 2013 г. до 12 декември 2015 г. заместник-председател на ДСБ. Член е на Изпълнителния съвет на политическия съюз Реформаторски блок. На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС. От 7 януари 2014 г. до 27 януари 2017 г. Москов е министър на здравеопазването. От 7 април 2019 г. е председател на партия „Консервативно обединение на десницата“ (КОД).

4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ е Христо Лафчиев.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е Юлиан Андреев. Той съобщи, че е роден на 13 юли 1988 г. в София, има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“, а в момента се обучава за образователна степен „магистър“ по специалност „Национална сигурност“. Андреев е бизнес предприемач, общественик, активно участващ в помощните дейности при наводненията в Карловска област през 2022 г. и в Берковица през 2023 г. Последната обществена кауза, на която е инициатор, е спасяването на читалище „Отец Паисий“ в квартал „Редута“.

7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ е Никола Вучев. Той е завършил Висшия химико-технологичен институт в София, става ясно от информация на сайта на коалицията.  Сред управленския му опит е поста на директор "Твърди горива" в "Топливо" АД.

8. Водач на листата на коалиция „Център“ е д-р Дарин Дросев. Той е роден в Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие първия випуск на ГПЧЕ "Васил Карагьозов" през 1994 г. с профил „Английски език“, съобщиха от партията. Завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“. Също така е магистър по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е доц. Александър Сивилов. Той е историк, преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, посочват от коалицията.

10. Водач на листата на партия „Единение“ е Иван Манев. Той е роден на 12 февруари 1974 г. Бил е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от партия „Продължаваме промяната“, става ясно от данните на сайта на Народното събрание. Той е икономист. Знае руски и английски език.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“ е Димитър Бунов. Той е експерт по здравен мениджмънт, като е управлявал болници, съобщиха от формация. Има висше образование в областта на здравния мениджмънт.

12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Петър Петров. Той е роден на 14 март 1983 г., сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. Заместник-председател на парламентарната група на „Възраждане“ в 49-ото Народно Събрание, народен представител в 47-ото и 48-ото НС.

13. Водач на листата на партия „Морал, единство, чест“ е Никола Найденов. Той е програмист, завършил в Нотингам, специализирал в Европа, съобщиха от партията на пресконференция в .

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Христо Иванов. Той е председател на партия „Движение „Да, България!“ и съпредседател на “Демократична България”, се посочва в интернет страницата на „Демократична България“. Иванов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира правни аспекти на националната сигурност и процедури по съдебните назначения във Вашингтон, САЩ. Бил е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“. Председател на парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат от 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов. Бил е министър на правосъдието от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. Бил е и вицепремиер и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки.

15. Водач на листата на партия „ Народна партия „Истината и само истината“ е Станислав Тодоров.

16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Стефан Янев. Той е роден на 1 март 1960 г. Той е военен деец и политик, според информация на отдел „Справочна“. Експерт в дирекция "Международно сътрудничество" на Министерството на отбраната (1996-1998). Офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия (1998-2000). Бил е старши помощник-началник в отдел "Стратегии и доктрини" в Управление "Планиране на отбраната и въоръжените сили". Бил е аташе по отбраната в Посолството на България във Вашингтон, САЩ. Заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната (27 януари-4 май 2017). Секретар на президента Румен Радев по сигурност и отбрана (10 май 2017-11 май 2021). Служебен министър-председател в две последователни служебни правителства (12 май 2021-13 декември 2021). Министър на отбраната (13 декември 2021-1 март 2022). Депутат в 48-ото Народно събрание (2022-2023). Основател и председател на партия „Български възход“ от 19 юни 2022 г.

17. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“ е Никола Илиев.

18. Водач на листата на партия „Общество за Нова България“ е Диан Караиванов.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е д-р Пламена Заячка. Тя е доктор по културология в СУ „Св. Климент Охридски“ и заместник-председател на партия АБВ, посочват от коалицията. 

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Валентин Симов. Той е роден на 8 октомври 1953 г. Завършва средно-техническо образование в ТСЕА „инж. Делчо Наплатанов”. Има бакалавърска степен по политическа социология и магистърска степен по публична администрация. От 2001 г. е учредител на “Партия на Зелените“, по-късно е избран и за председател на формацията. Към настоящи момент е говорител на партията и зам.-председател на гражданско сдружение „Зелен алианс”. От 28 април 2012 г. преизбран за председател на Инспектората на Българския туристически съюз с петгодишен мандат,  бил е и член на Комитета по наблюдение по ОПОС – от ГС ”Зелен алианс”- 2008 – 2013 г. От 2022 г. е съпредседател на гражданско сдружение „Зелен път“. Кандидат за кмет на район „Банкя“ на 29 октомври 2023 година, сочи справка на .

21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Мария Капон. Тя е родена на 8 април 1969 в Пловдив. Владее писмено и говоримо френски, английски, немски, испански, руски език. Омъжена, с едно дете. Тя е председател на „Ние идваме“. Завършила е икономика, специалност продуктов маркетинг в университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен, Германия. Има редица специализации в Германия, Франция, Япония, както и в Департамента за политически науки „Дж. Ф. Кенеди“ към Харвардския университет в САЩ.  Мария Капон е народен представител в 40-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, според информация предоставена от партията.

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС е Рая Назарян. Тя е родена на 16 септември 1985 г. във Варна, сочи справка на страницата на Народното събрание. По професия е адвокат. В 49-ото Народно събрание е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Назарян е била депутат и в 48-ото Народно събрание. 

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Елена Ваташка.

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Георги Свиленски (и в Плевен). Роден е на  9 октомври 1970 г. във Велико Търново. По професия инженер, владее английски и руски език, народен представител в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, според справка на сайта на парламента.

25. Водач на листата на партия Величие е Етиен Леви. Той е роден на 3 юли 1957 г. в София. През 1977 г. завършва Софийско музикално училище (днес Национално музикално училище) „Любомир Пипков“ със специалност „Пиано“, съобщи самият той . Дипломира се от Българска държавна консерватория (днес Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) през 1981 г. Популярен изпълнител, носител е на множество музикални награди. Почетен професор е в музикалния департамент на Нов български университет (НБУ). Солист изпълнител във вокална група „Трик”. Преподавател по поп, рок и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров”, СУ „Свети Климент Охридски” и Нов български университет. През 2006 г придобива хабилитация с научно звание „доцент”. На 9 февруари 2024г защитава докторска степен и е удостоен със званието „доктор“. 

26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Карлос Контрера. Той е роден на 12 май 1987 г. в Перник, според справка на страницата на Столичната община. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет" Св. Климент Охридски", със специализация в областта на административното право, според съобщение на пресцентъра на ВМРО. Два мандата е общински съветник в Столичния общински съвет – от 2015 – 2019 г. и от 2019 – 2023 г . В Столичен общински съвет и е бил председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност. Кандидат за кмет на местните избори през 2023 г.

27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Красимир Стоянов.  

28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Едиз Саидов. Той е доктор по „Администрация и управление“ от Международното Висше Бизнес Училище, София, магистър „Бизнес Администрация“ с английски език в Нов Български Университет, сочи справка на сайта на формацията. От 2014 г. до 2022 година е парламентарен сътрудник „Младежки политики“. Владее руски, английски и турски. Семеен.

29. Водач на листата на партия „Зелено Движение“ е Тома Белев. Той е лесовъд и експерт по опазване на природата в Асоциация на парковете в България, става ясно от информацията на сайта на партията. Един от активистите на коалицията от природозащитни групи и организации „За да остане природа в България“. Белев участва в създаването на програмата „Натура 2000“ в страната. Бил е общински съветник в Столичния общински съвет от групата на „Демократична България“. Към момента е съпредседател на  „Зелено Движение“. Семеен, баща на един син.

30. Водач на листата на партия „За Велика България“ е Светозар Стефанов.

31. Водач на листата на „Български съюз за директна демокрация“ е Георги Неделчев (и в Добрич).

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Румен Георгиев. Той е роден на 19 април 1969 г. във Враца. По професия е агроном, икономист. Владее руски език. Депутат от 44-ото Народно събрание от коалиция „БСП за България“, член на комисията по земеделието и храните и по околната среда и водите, сочи справка на страницата на парламента.

Всички водачи на листи са потърсени за информация, до този час някои не са предоставили такава.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
Хора от община Берковица не са съгласни с пускането на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Контекст
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
В детайли
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Сфера
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
В детайли
Глоби от над 5500 лева е наложила Община Сливен на нарушители за първото тримесечие от годината
Сфера
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
Контекст
С 2,8 на сто повече нощувки са регистрирани в област Пловдив през април 2024 г. на годишна база, по данни на НСИ
В детайли
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Контекст
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
Основна линия
Евакуираха Община Чирпан заради намерени боеприпаси
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.