Начало В детайли Кои са водачите на листи в 04 МИР - Велико Търново
10988
България

Кои са водачите на листи в 04 МИР - Велико Търново

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 09 Май 2024, 00:12 ч.

Във Великотърновския четвърти многомандатен район са регистрирани 31 партии и коалиции за предстоящите извънредни парламентарни избори. Общо 270 са кандидатите за народни представители от избирателния район, които ще се борят за 8 мандата в 50-ия парламент. Девет са пълните листи с по 16 кандидати, една е с един кандидат, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК) Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“, която е от 16 кандидати, за трети път е имунологът проф. Андрей Чорбанов. Той е заместник-председател на 49-то Народно събрание. Бил е депутат в 45-ия, 46-ия, 47-ия и 49-ия парламент. Завършва Биологическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2020 г. работи в Департамента по имунология на Института по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН, съобщиха от пресцентъра на партията.

2. Водач на листата на партия "Глас народен“, която е от трима кандидати, е Свилен Христов. Той е завършил музикална педагогика във Великотърновския университет, китарист е и работи като осветител в Театъра на армията, посочиха от формацията. 

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“, която е от 16 кандидати, е Мирослав Евтимов. Той е член на националното ръководство на партията, юрист, собственик на адвокатска кантора, стана известно на пресконференция днес. Евтимов е завършил политология и международни отношения със специализация „Арабистика“ във Великотърновския университет.

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите“, която е от петима кандидати, е Петър Пацев. Завършил е Български език и история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, живее във Велико Търново повече от 45 години, съобщи той. Работил е в сферата на културата и образованието и e заемал различни ръководни длъжности. Бил е общински съветник във Великотърновския общински съвет, автор на пет стихосбирки.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“, която е от петима кандидати, е Веселин Янакиев. Той е придобил средното си образование в София, завършил е ВИФ - сегашна НСА, учител по физкултура и треньор по борба, работил е във Велико Търново, съобщи той. 

7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ , която е от двама кандидати, е Йордан Яков. Той е роден в Горна Оряховица, магистър по транспортно строителство и стопанско управление, съобщиха от коалицията. През 2023 г. той беше кандидат за кмет на Община Горна Оряховица от партия „Българска социалдемокрация – Евролевица!“. 

8. Водач на листата на коалиция "Център“, която е от 11 кандидати, е Пенчо Касъров. Завършил е медицина в Тракийския университет в Стара Загора и магистратура - „Финанси”, в Стопанската академия в Свищов. Той е един от учредителите на „Българска земеделска партия”, която с партия “Свобода“ съставлява коалицията, съобщиха от формацията.

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“, която е от седем кандидати, е Симеон Миланов. Завършил е магистратура с история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента е докторант по история в Българската академия на науките, съобщиха от коалицията.

10. Водач на листата на партия „Единение“, която е с шест кандиати, е Чавдар Христанов. Той е на 49 години, родом от Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията. Свързан е с Велико Търново по майчина линия. Работи в частния бизнес от 12 години като собственик на пекарна за хлебни изделия. Завършил е музикалната гимназия в Плевен със специалност „Кавал“. В момента е студент в Университет по хранителни технологии - град Пловдив в направление „Технолог по зърнени изделия“. Общински съветник в настоящия Общински съвет – Плевен.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“, в която има петима кандидати, е Стефан Какъмъков.

12. Водач на листата на партия "Възраждане“, която е с 16 кандидати, е Станислав Стоянов. Той е водач на партията и на листата за европейските избори. Народен представител е в 48-то и 49-то Народно събрание. Завършил е висшето си образование във Велико Търново, във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” с бакалавърска степен по “Приложна лингвистика с френски и испански езици“ и магистър по “Европейска интеграция”. Завършва магистратура по „Европейска публична администрация„ към Университет на Лиеж, Кралство Белгия. По професия е бизнес анализатор, съобщиха от пресцентъра на партията.

13. Водач на листата на партия  "Морал, единство, чест“, която има петима кандидати за народни представители, е Теодора Личева. Тя е доктор по национална сигурност, съобщи председателят на партията Радостин Василев.

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“, която има 16 кандидати, е Людмила Илиева. Адвокат по професия. Тя е народен представител в 48-ия и 49-ия парламент, съобщиха от пресцентъра на коалицията. Била е член на Правната комисия и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Юрист по образование и адвокат от 2001 до 2022 г. През 2022 г. е назначена за Областен управител на Великотърновска област.

15. Водач на листата на партия „Народна партия истината и само истината“, която има петима кандидати, е Бахредин Салиев. Той е родом от село Майско, Община Елена. Живее със семейството си в Германия и е собственик на малка транспортна фирма, съобщиха от партията.

16. Водач на листата на партия "Български възход“, която е с шестима кандиати, е Обрешко Нечев. Той е адвокат, занимава се трудово право, осигурително право, данъчно право (в областта на местните данъци и такси), митническо право, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е директор на Бюрото по труда във Велико Търново.

17.  Водач на листата на коалиция „Граждански блок“, която има девет кандиати, е Мария Карагьозова. Тя е завършила първа магистратура „Финанси“ и втора магистратура „Национална сигурност“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, съобщиха от коалицията. Учредител и председател на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) седем поредни мандата. Участва в законодателния процес като представител на гражданското общество. Управлява над 40 проекта по теми, свързани с превенция на трансграничната престъпност, корупцията, миграцията и криминалното посегателство върху културното наследство. 

18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“, която е от петима кандиати, е Мирослав Иполитов.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата“, която е от 15 кандиати, е Татяна Дончева, председател на политическа партия “Движение 21“, една от партиите, съставляващи коалицията.

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“, която е от четирима кандидати, е Йордан Богданов. Той е на 51 години, родом от Горна Оряховица. Притежава магистратура със специалност „Икономическа география“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, завършил е две магистратури – „Публична администрация“ и „Финанси и счетоводство“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работи като счетоводител, съобщиха от партията.

21. Водач на листата на коалиция „Ние идваме“, която е от двама кандидати, е Светлозар Киров. Той е адвокат по професия, съобщиха от формацията.

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, която е от 16 кандидати, е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който я оглавява за шести път. Той е магистър по медицина и по обществено здраве, по здравен мениджмънт, и финанси, съобщиха от пресцентъра на партияра. От 2004 г. до 2006 г. е лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София. От 2006 г. до 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия в Медицински университет – София. През 2013 г. става изпълнителен директор на УМБАЛ “Александровска” в София. Член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Проф. Костадин Ангелов е водач и на листата на коалицията за Варненския избирателен район.

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз“Нова демокрация“, която има осем кандидати, е Димитър Димитров.

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“, която е от 16 кандидати, е заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров. Той е бил народен представител в седем парламента, съобщиха от пресцентъра на партията. Роден е в Бургас през 1971 г. Завършил е специалностите „Български език и история“ и „Финанси“ във Великотърновския университет. Има магистратура „Национална сигурност” от Военната академия ”Г.С.Раковски”. Той е първи и в листата на коалицията за Хасковския избирателен район.

25. Водач на листата на партия „Величие“, която има осем кандидати, е Павлин Петров. Той е роден през 1967 г. във Велико Търново. Завършил е Стопанска акедемия „Д.А.Ценов“ в Свищов със степен Магистър по „Счетоводство и контрол, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е регионален мениджър в няколко търговски банки. От 2023 г. е финансов директор на строителна компания в региона.

26. Водач на листата на партия „ВМРО – Българско национално движение“, която е с 16 кандидати, е доц. д-р Милен Михов. Той е зам.-председател на ВМРО, председател на Областния комитет на партията във Велико Търново и народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. По професия е университетски преподавател по българска история. Специалист по история на македонския въпрос. Активен член е на великотърновския клон на Национално дружество „Традиция“.

27. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която има трима кандидати, е Димитър Димитров.

28. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи", която има 16 кандидати, е Йордан Цонев. Той е дългогодишен народен представител, заместник-председател на ДПС, заместник-председател на парламентарната група на партията в 49-о народно събрание, икономист по образование, съобщиха от пресцентъра на партията.

29. Водач на листата на партия “Зелено движение“, която има 16 кандидати, е Пенчо Пандъков. Той е еколог, хидробиолог, граждански активист, живеещ във великотърновското село Никюп, съобщиха от пресцентъра на партията.

30. Водач на листата на партия "За Велика България“ е Калоян Цанков. Той е единствен кандидат в листата. 

31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“, която има 5 кандиадти, е Арлин Антонов.

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“, която има седем кандидати, е Владимир Христов. Той е председател на БКП, една от партиите в състава на коалицията, икономист и социолог по образование, съобщиха от ръководството на коалицията.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
Две жени от Украйна са открити след повече от три часа издирване снощи в гората край Смолян, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова. Жените – майка и ...
С 2,8 на сто повече нощувки са регистрирани в област Пловдив през април 2024 г. на годишна база, по данни на НСИ
С 2,8 на сто се е увеличил броят на нощувките в област Пловдив през април тази година в сравнение със същия период на миналата година. Това показват последните статистически данни ...
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
ГЕРБ канят в понеделник представителите на политическите сили за разговори за съставяне на правителство в понеделник, заяви на първия брифинг, след изборите на 9 юни лидерът на пар ...
Брутният вътрешен продукт на България може да е с до 5% по-висок, ако няма дискриминация към ЛГБТИ+, сочи доклад
Брутният вътрешен продукт (БВП) на България може да е с 2,5% до 5% по-висок, ако няма дискриминация, а приемане на хора от ЛГБТИ+ обществото. Това сочи доклад на Института за пазар ...
Аварирал кран е станал причина за проблеми с водоподаването в района на Черноморец, съобщиха от ВиК - Бургас
Аварирал кран е създал проблеми с водоподаването към къмпинг “Градина“ край Черноморец. Засегнати са още няколко вилни зони в района. Това посочиха от водопреносното д ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас . Оттам посочиха, че проблемът с авариралия край мест ...
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
Две жени от Украйна са открити след повече от три часа издирване снощи в гората край Смолян, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова. Жените – майка и ...
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Столичният общински съвет отхвърли доклада актуализация на бюджета на Столичната община с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.&nbs ...
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дир ...
Глоби от над 5500 лева е наложила Община Сливен на нарушители за първото тримесечие от годината
За първото тримесечие на 2024 година Община Сливен е издала 104 наказателни постановления, съобщиха от общинската администрация. Наложени са глоби на обща стойност 5600 лева. Общо ...
Тикер в 13:24 ч.
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено, съобщиха ...
Начало В детайли
10988
България

Кои са водачите на листи в 04 МИР - Велико Търново

Публкацията е част от архивът на NRD24
Стела Филипова | 09 Май 2024, 00:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

Във Великотърновския четвърти многомандатен район са регистрирани 31 партии и коалиции за предстоящите извънредни парламентарни избори. Общо 270 са кандидатите за народни представители от избирателния район, които ще се борят за 8 мандата в 50-ия парламент. Девет са пълните листи с по 16 кандидати, една е с един кандидат, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК) Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“, която е от 16 кандидати, за трети път е имунологът проф. Андрей Чорбанов. Той е заместник-председател на 49-то Народно събрание. Бил е депутат в 45-ия, 46-ия, 47-ия и 49-ия парламент. Завършва Биологическият факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2020 г. работи в Департамента по имунология на Института по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН, съобщиха от пресцентъра на партията.

2. Водач на листата на партия "Глас народен“, която е от трима кандидати, е Свилен Христов. Той е завършил музикална педагогика във Великотърновския университет, китарист е и работи като осветител в Театъра на армията, посочиха от формацията. 

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“, която е от 16 кандидати, е Мирослав Евтимов. Той е член на националното ръководство на партията, юрист, собственик на адвокатска кантора, стана известно на пресконференция днес. Евтимов е завършил политология и международни отношения със специализация „Арабистика“ във Великотърновския университет.

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите“, която е от петима кандидати, е Петър Пацев. Завършил е Български език и история във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, живее във Велико Търново повече от 45 години, съобщи той. Работил е в сферата на културата и образованието и e заемал различни ръководни длъжности. Бил е общински съветник във Великотърновския общински съвет, автор на пет стихосбирки.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“, която е от петима кандидати, е Веселин Янакиев. Той е придобил средното си образование в София, завършил е ВИФ - сегашна НСА, учител по физкултура и треньор по борба, работил е във Велико Търново, съобщи той. 

7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ , която е от двама кандидати, е Йордан Яков. Той е роден в Горна Оряховица, магистър по транспортно строителство и стопанско управление, съобщиха от коалицията. През 2023 г. той беше кандидат за кмет на Община Горна Оряховица от партия „Българска социалдемокрация – Евролевица!“. 

8. Водач на листата на коалиция "Център“, която е от 11 кандидати, е Пенчо Касъров. Завършил е медицина в Тракийския университет в Стара Загора и магистратура - „Финанси”, в Стопанската академия в Свищов. Той е един от учредителите на „Българска земеделска партия”, която с партия “Свобода“ съставлява коалицията, съобщиха от формацията.

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“, която е от седем кандидати, е Симеон Миланов. Завършил е магистратура с история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В момента е докторант по история в Българската академия на науките, съобщиха от коалицията.

10. Водач на листата на партия „Единение“, която е с шест кандиати, е Чавдар Христанов. Той е на 49 години, родом от Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията. Свързан е с Велико Търново по майчина линия. Работи в частния бизнес от 12 години като собственик на пекарна за хлебни изделия. Завършил е музикалната гимназия в Плевен със специалност „Кавал“. В момента е студент в Университет по хранителни технологии - град Пловдив в направление „Технолог по зърнени изделия“. Общински съветник в настоящия Общински съвет – Плевен.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“, в която има петима кандидати, е Стефан Какъмъков.

12. Водач на листата на партия "Възраждане“, която е с 16 кандидати, е Станислав Стоянов. Той е водач на партията и на листата за европейските избори. Народен представител е в 48-то и 49-то Народно събрание. Завършил е висшето си образование във Велико Търново, във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” с бакалавърска степен по “Приложна лингвистика с френски и испански езици“ и магистър по “Европейска интеграция”. Завършва магистратура по „Европейска публична администрация„ към Университет на Лиеж, Кралство Белгия. По професия е бизнес анализатор, съобщиха от пресцентъра на партията.

13. Водач на листата на партия  "Морал, единство, чест“, която има петима кандидати за народни представители, е Теодора Личева. Тя е доктор по национална сигурност, съобщи председателят на партията Радостин Василев.

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“, която има 16 кандидати, е Людмила Илиева. Адвокат по професия. Тя е народен представител в 48-ия и 49-ия парламент, съобщиха от пресцентъра на коалицията. Била е член на Правната комисия и заместник-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Юрист по образование и адвокат от 2001 до 2022 г. През 2022 г. е назначена за Областен управител на Великотърновска област.

15. Водач на листата на партия „Народна партия истината и само истината“, която има петима кандидати, е Бахредин Салиев. Той е родом от село Майско, Община Елена. Живее със семейството си в Германия и е собственик на малка транспортна фирма, съобщиха от партията.

16. Водач на листата на партия "Български възход“, която е с шестима кандиати, е Обрешко Нечев. Той е адвокат, занимава се трудово право, осигурително право, данъчно право (в областта на местните данъци и такси), митническо право, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е директор на Бюрото по труда във Велико Търново.

17.  Водач на листата на коалиция „Граждански блок“, която има девет кандиати, е Мария Карагьозова. Тя е завършила първа магистратура „Финанси“ и втора магистратура „Национална сигурност“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София, съобщиха от коалицията. Учредител и председател на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) седем поредни мандата. Участва в законодателния процес като представител на гражданското общество. Управлява над 40 проекта по теми, свързани с превенция на трансграничната престъпност, корупцията, миграцията и криминалното посегателство върху културното наследство. 

18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“, която е от петима кандиати, е Мирослав Иполитов.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата“, която е от 15 кандиати, е Татяна Дончева, председател на политическа партия “Движение 21“, една от партиите, съставляващи коалицията.

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“, която е от четирима кандидати, е Йордан Богданов. Той е на 51 години, родом от Горна Оряховица. Притежава магистратура със специалност „Икономическа география“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, завършил е две магистратури – „Публична администрация“ и „Финанси и счетоводство“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работи като счетоводител, съобщиха от партията.

21. Водач на листата на коалиция „Ние идваме“, която е от двама кандидати, е Светлозар Киров. Той е адвокат по професия, съобщиха от формацията.

22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС, която е от 16 кандидати, е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който я оглавява за шести път. Той е магистър по медицина и по обществено здраве, по здравен мениджмънт, и финанси, съобщиха от пресцентъра на партияра. От 2004 г. до 2006 г. е лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София. От 2006 г. до 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия в Медицински университет – София. През 2013 г. става изпълнителен директор на УМБАЛ “Александровска” в София. Член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Проф. Костадин Ангелов е водач и на листата на коалицията за Варненския избирателен район.

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз“Нова демокрация“, която има осем кандидати, е Димитър Димитров.

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“, която е от 16 кандидати, е заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров. Той е бил народен представител в седем парламента, съобщиха от пресцентъра на партията. Роден е в Бургас през 1971 г. Завършил е специалностите „Български език и история“ и „Финанси“ във Великотърновския университет. Има магистратура „Национална сигурност” от Военната академия ”Г.С.Раковски”. Той е първи и в листата на коалицията за Хасковския избирателен район.

25. Водач на листата на партия „Величие“, която има осем кандидати, е Павлин Петров. Той е роден през 1967 г. във Велико Търново. Завършил е Стопанска акедемия „Д.А.Ценов“ в Свищов със степен Магистър по „Счетоводство и контрол, съобщиха от пресцентъра на партията. Бил е регионален мениджър в няколко търговски банки. От 2023 г. е финансов директор на строителна компания в региона.

26. Водач на листата на партия „ВМРО – Българско национално движение“, която е с 16 кандидати, е доц. д-р Милен Михов. Той е зам.-председател на ВМРО, председател на Областния комитет на партията във Велико Търново и народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на партията. По професия е университетски преподавател по българска история. Специалист по история на македонския въпрос. Активен член е на великотърновския клон на Национално дружество „Традиция“.

27. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която има трима кандидати, е Димитър Димитров.

28. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи", която има 16 кандидати, е Йордан Цонев. Той е дългогодишен народен представител, заместник-председател на ДПС, заместник-председател на парламентарната група на партията в 49-о народно събрание, икономист по образование, съобщиха от пресцентъра на партията.

29. Водач на листата на партия “Зелено движение“, която има 16 кандидати, е Пенчо Пандъков. Той е еколог, хидробиолог, граждански активист, живеещ във великотърновското село Никюп, съобщиха от пресцентъра на партията.

30. Водач на листата на партия "За Велика България“ е Калоян Цанков. Той е единствен кандидат в листата. 

31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“, която има 5 кандиадти, е Арлин Антонов.

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“, която има седем кандидати, е Владимир Христов. Той е председател на БКП, една от партиите в състава на коалицията, икономист и социолог по образование, съобщиха от ръководството на коалицията.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
С 2,8 на сто повече нощувки са регистрирани в област Пловдив през април 2024 г. на годишна база, по данни на НСИ
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
Брутният вътрешен продукт на България може да е с до 5% по-висок, ако няма дискриминация към ЛГБТИ+, сочи доклад
Аварирал кран е станал причина за проблеми с водоподаването в района на Черноморец, съобщиха от ВиК - Бургас
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Контекст
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
В детайли
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Сфера
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
В детайли
Глоби от над 5500 лева е наложила Община Сливен на нарушители за първото тримесечие от годината
Сфера
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
Контекст
С 2,8 на сто повече нощувки са регистрирани в област Пловдив през април 2024 г. на годишна база, по данни на НСИ
В детайли
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Контекст
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
Основна линия
Евакуираха Община Чирпан заради намерени боеприпаси
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.