Начало Местен фокус Кои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище
10386
България

Кои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 09 Май 2024, 08:10 ч.

За участие в изборите за 50-ото Народно събрание в Районната избирателна комисия (РИК) – Търговище са се регистрирали общо 31 партии и коалиции. Издигнатите кандидати за народни представители , които ще се конкурират за четирите депутатски места, са общо 143-ма, каза председателят на РИК адвокат Диана Игнатова.

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Тезджан Сабри. Партията участва с четиричленна листа. Тезджан Сабри разказа , че е роден през 1980 г. в Разград. Придобива средно-специалното образование с профил Биотехнологии завърших в ТБТ “Мария Кюри‘‘ в Разград. Завършил е индустриален мениджмънт в Университета „Асен Златаров“. Координатор на ПП „Има такъв народ“ във Великобритания от 2021 г. досега. Областен координатор на партията за Разград.

2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Александър Демирев. Партията подрежда тричленна листа. Александър Демирев е роден през 1967 г. във Варна. Завършва Четвърта езикова гимназията по-късно и Медицинския университет – Варна. Към момента е управител на фирма в сферата на аудио и видео разпространението, каза той.

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Христо Радев. Коалицията участва с четиричленна листа. Христо Радев е роден на 25 март 1969 г. в Търговище. Завършва Техникума по механотехника в родния си град. Развива частен бизнес, има строителна фирма в областта на отоплителните инсталации. той каза, че е патриот по убеждение, имат опит в политиката.

4. Водач на листата на коалиция „Ние, гражданите“ е Мадлена Пенчева-Кирчева. Коалицията издига четирима кандидати за депутати. Мадлена Пенчева-Кирчева е родена през 1949 г. в Габрово. Разказа, че живее от дете в София. Завършва магистратура, специалност „Икономика и организация на международния туризъм в Варненския университет. Има специалност „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Работила е в Научния институт в Комитета по туризма. В културно-просветен център „В. Априлов“ към МОН. Преподавател в гимназия по „Счетоводство и контрол“ в София. Била е член на СДС и общински съветник от СДС в периода 1991-1995 г.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е генерал-майор Димитър Димитров. Партията участва с четирима кандидати за народни представители. Димитър Димитров разказа, че е роден на 10.09.1952 г. в село Голямо Градище, община Опака. Завършва "Химическо разузнаване" и Военно училище в Лвов, Украйна "Културно-просветна работа". Кадрови офицер в РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб, отдел "Нелегално разузнаване". Бил е президент на София клуб с позиции на различни нива в 86 държави.

7. Водач на листата на Коалиция „Коалиция на Розата“ е Силвия Георгиева. Коалицията има четиричленна листа с кандидати за народни представители. Силвия Георгиева разказа, че е завършила „Право“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Има бакалавърска степен по маркетинг, реклама и комуникации в Нов Български Университет. Магистър по инженерство в Технически университет. Работила е като главен адвокат няколко бизнес компании, старши юрист на областния управител на Столична община от 2009 г. до 2014 г., ръководител отдел в „Кремиковци" АД от 2007 до 2009 г, Експерт консултант на парламентарната група на „Евролевицата“ в Народното събрание от 1998 до 2006 г., каза тя . 

8. Водач на листата на коалиция „Център“ е Тоника Колева. Коалицията подрежда осемчленна листа. Тоника Колева е родена в Търговище през 1982 г. Завършила е висше образование, специалност „История“ в Софийския университет. В момента е собственик на Туристическа агенция и член на най-голяма Асоциация на туристическите агенции в България - Обединение Бъдеще за туризма, лицензиран екскурзовод от Министерството на туризма и член на Съюз на екскурзоводите в България и Асоциация на екскурзоводите в България, каза тя. Била е общински съветник в Общински съвет Търговище мандат 2011-  2015, както и съдебен заседател при Районен съд - Търговище. Член  е на Българското египтологическо общество. 

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е Радмила Сапунджиева. Петима са кандидатите за народни представители, издигнати от коалицията. Радмила Сапунджиева е родена в Търговище през 1971 г. Средно образование завършва в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, висше в ШУ „Еп. К. Преславски“, специалност „Биология и география“, посочи тя. Има над 28 години стаж в сферата на образованието. 

10. Водач на партия „Единение“ е Павел Костадинов. Партията има листа от трима кандидати за народни представители. Павел Костадинов е роден в Търговище през 1981 г. Завършил право в Пловдивския университет. Той каза, че в момента в живее в Пловдив. Адвокат на свободна практика.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение – БНО“ е Евелина Димитрова. Партията участва с листа от двама кандидати за депутати.

12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Веселин Вешев. Партията подрежда листа от осем кандидати за депутати. Веселин Вешев е роден в Бяла Слатина. Той посочи, че на 53 г. завършва селскостопански техникум. Занимавал се е със селско стопанство. Бил е общински съветник от групата на „Възраждане“ в общинския съвет във Варна. Народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от 30-ти МИР – Шумен.

13. Водач на листата на партия "Морал, единство, чест“  е Гергана Колева. Партията участва с петчленна листа. Гергана Колева е родена в Попово на 14.10.1973 г. Завършила е магистратура за инженер-агроном от ВСИ в Пловдив и по финансов мениджмънт в СА "Д. Ценов" в Свищов, каза тя. Работи като агроном повече от 27 години. Управител е на собствено дружество, земеделски производител е.

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Илина Мутафчиева. Коалицията има осемчленна листа. Илина Мутафчиева е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Тя каза, че е магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС. Лицензиран брокер на ценни книжа към Комисията по финансов надзор. Понастоящем е докторант в Университета по национално и световно стопанство в катедра “МИО и бизнес“.

15. Водач на листата на партия „Народно партия „Истината и само истината“ е Иван Маринов. Партията подрежда листа от двама кандидати за депутати. Иван Маринов е роден на 28 януари 1976 г. Разказа, че е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „А. Кънчев“. Член е на Адвокатска колегия - Русе,  Адвокатска кантора Маринови. Сътрудник във Фондация „Правна клиника” със съдействието на ABA CEELI (Американска адвокатска асоциация).

16. Водач на листата на партия „Български възход“ е проф. д-р Сашо Евлогиев. Партията издига четирима кандидати за депутати. Сашо Евлогиев е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“. По-късно Военна академия „Г. С. Раковски“ – София, командно щабен профил, разказа той. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 г. „професор“ в същата област. Бил е зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор на ПП „Български възход“ за областите Шумен и Търговище. Водач е на листата с кандидати за народни представители и в 30-МИР – Шумен.

17. Водач на коалиция „Граждански блок“ е Ешреф Ешрефов. Коалицията участва в осемчленна листа. Ешреф Ешрефов е роден на 15.10.1985 г. в Омуртаг, завършил висше образование в Лесотехнически университет в София. През 2011 г. придобива степен бакалавър по специалност „Горско стопанство”, посочи той. През 2013 година придобива магистърска степен по специалност „Стопанисване на горите”. Бил е заместник-председател на Общинския съвет в Омуртаг. От 2015 г. кмет на община Омуртаг.

18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“ е Емил Кънев. Партията подрежда листа от двама кандидати за народни представители.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата“ е Светлозар Златев. Коалицията участва с осем кандидати за народни представители. Светлозар Златев е роден на 7.12.1969 г. в град Попово, област Търговище. Средно образование завършва в Селскостопански техникум “Стоян Минев” в града. Висше образование в Икономически университет - Варна, специалност „Счетоводство и Контрол”. По професия е финансов мениджър, с над 25 години опит в сферата на финансите и туризма. Развива и частен бизнес в областта на туризма и земеделието, каза той.

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Христо Дунчев. Партията участва с двама кандидат-депутати. Христо Дунчев е роден в София, завършва Варненския свободен университет, Свободния университет в Берлин, Германия, придобива магистърска степен в УНСС. Дългогодишен състезател по хокей на лед. Допринася за успехите на българския национален отбор. Съдия е към Българската федерация и световната федерация по хокей на лед, каза той. 

21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Цветан Цонев. Той е единствен кандидат. Роден е на 27 юни 1966 г. в Попово. Завършва финанси във Висшето  училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив и магистратура „Стопанско управление“  – специализация „Национална сигурност“, посочи той. Работи в София в сферата на логистиката и транспорта от 1991 до 1999 г., а от 2000 г. развива дейност в Търговище в сферата на вторичните суровини, дърводобива и консултантски услуги, каза той . Председател е на Управителния съвет на сдружение „Асоциация на дърводобивните фирми в България“.

22. Водач на листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“ е Теменужка Петкова. Партията издига осем кандидати за народни представители. Теменужка Петкова е родена на 18.01. 1967 г. Завършва образованието си в УНСС. Магистър по „Счетоводство и контрол“. Има обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия, каза тя . Била е финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление "Държавен финансов контрол", след което професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. От 2007 г. е директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. заема длъжността директор на АДФИ. Служебен зам.-министър на финансите в правителството на служебния министър-председател проф. Георги Близнашки. Министър на енергетиката от 7.11.2014 г. до 27.01.2017г. и от 4 май 2017 г. до 2021г. Справка на сайта на Народното събрание показва, че е Петкова е била депутат в шест поредни парламента - от 44-ия до 49-ия. 

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз – Нова демокрация“ е Елена Ваташка. Партията подрежда листа от четирима кандидати. 

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Йорданка Георгиева. Коалицията подрежда листа от осем кандидати за депутати. Йорданка Георгиева е от Попово. Била е заместник областен управител на област Търговище в периода 2014-2016 г., показва справка на сайта на Областната управа - Търговище. В 49-ото Народно събрание е депутат от „БСП за България“. Член е на две постоянни комисии - Комисия по околна среда и води и Комисия за пряко участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество, се съобщава на сайта на парламента. 

25. Водач на листата на партия „Величие“ е Илонка Иванова. Партията подрежда петчленна листа. Илонка Иванова е родена на 26 октомври 1971 г. в Попово. До 2000 г. живее в родния си град. Оттогава до 2022 г. живее, работи и учи в Доминиканската република, разказа тя. Завършва „Право“, по-късно магистратура „Интегрирани системи за управление“ в Испания. В Американския университет магистратура „Международно право и миграция“ и други. Работила е в министерство на финансите в Доминиканската република 8 години, в Министерството на вътрешните работи като директор на дирекции по „Планиране и развитие“. От 2022 г. е в България.

26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Евгени Коев. Партията участва с осемчленна листа. Евгени Коев е роден в Попово 1965 г. Завършва специалност „История и география“ във Великотърновския университет, по-късно „Мениджмънт и маркетинг“ в УНСС. Разказа, че работи като учител в Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново. Занимава се активно с планинарство – туристически водач е, председател на туристическо дружество „Академик“. Активен синдикалист, председател на синдикална организация. Един от инициаторите за възстановяване на Тракийските културно-просветни дружества. Изследовател с десетки научни публикации в областта на българската история и география.

27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Евгений Тенев. Партията участва с листа от двама кандидати за народни представители.

28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Джейхан Ибрямов. Партията подрежда осемчленна листа. Джейхан Ибрямов е роден на 28 януари 1977 г. в Търговище. Той е Магистър по политически мениджмънт. Зам.-председател на ДПС, бивш председател на младежкото ДПС. Народен представител последователно в 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание, показва справка на сайта на парламента. Бил е заместник-министър на инвестиционното проектиране. Член на Централно оперативно бюро на ДПС, каза той. 

29. Водач на листата на партия „Зелено движение“ е Милен Стоянов. Листата е от двама кандидати за народни представители. Милен Стоянов е роден 1968 г. във Враца. Каза, че е завършил Военния университет във Велико Търново, специалност „Свързочна техника“. От доста години работи в сферата на земеделието. Съучредител на Българска асоциация "Биопродукти," член на Управителния съвет. 

30. Водач на листата на партия „За велика България“ е Андрей Ваховски. Той е единствен кандидат. Роден е на 30 април 1060 г. в София. За кратко е живял в Москва и след това в България. Завършил висше икономическо образование. той каза, че работи в сферата на туризма. В политиката е от преди седем години. 

31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ е Неделчо Неделчев. Партията участва с листа от двама кандидати.  

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Валентин Григоров. Коалицията участва с шестчленна листа. Валентин Григоров е роден през 1963 г в Русе. Живял в Търговище, завършил Първа гимназия, по-късно Школа за запасни офицери, изпратен в Харков. Разказа, че завършва там, работи в МРК „хан Крум“. 2009 г. се завръща в България. В момента е главен секретар на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ и съпредседател на коалиция „Неутрална България“.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги представили.    

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство (НАК) организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак. Представянето на екземплярите се случва на откритите п ...
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти. Форумът е организиран от Министерството на здравеопазването и Регионалната ...
Полицията във Варна разби поредна наркооранжерия
Служители на полицията във Варна са разкрили поредна наркооранжерия, с което от началото на годината техният брой в региона става 18, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция ...
На 144 години НСИ отново е водач на България - този път към "Клуба на богатите"
Националната статистика е напът да стане за втори път водач на България в европейската и международна интеграция. След като в преговорите за членство на България в ЕС Националният ...
РЗИ - Добрич предупреждава за възможност от краткотрайно замърсяване на морската вода в района на аварията на колектора на ПСОВ "Албена"
Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Добрич препоръчва да се ограничи максимално ползването на морската вода за къпане в района на аварията, възникнала в Пречиствателна станция за ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство (НАК) организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак. Представянето на екземплярите се случва на откритите п ...
МВнР напомня на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната
Във връзка с развитието на обстановката в района на Близкия изток, Министерството на външните работи (МВнР) напомня на българските граждани за предупреждението си за преустановяван ...
С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони
С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони. Тази сутрин той отпътува по точно разписание – в 6:15 ч. от Софийската цен ...
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) ще бъде обжалвано и вярваме, че в крайна сметка ще бъде отменено. Това сочи позиция на „Спаси София“, публикувана в пр ...
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти. Форумът е организиран от Министерството на здравеопазването и Регионалната ...
Тикер в 14:11 ч.
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство (НАК) организира Из ...
Начало Местен фокус
10386
България

Кои са водачите на листи в 28-ми МИР Търговище

Публкацията е част от архивът на NRD24
Кирил Стойчев | 09 Май 2024, 08:10 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

За участие в изборите за 50-ото Народно събрание в Районната избирателна комисия (РИК) – Търговище са се регистрирали общо 31 партии и коалиции. Издигнатите кандидати за народни представители , които ще се конкурират за четирите депутатски места, са общо 143-ма, каза председателят на РИК адвокат Диана Игнатова.

1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Тезджан Сабри. Партията участва с четиричленна листа. Тезджан Сабри разказа , че е роден през 1980 г. в Разград. Придобива средно-специалното образование с профил Биотехнологии завърших в ТБТ “Мария Кюри‘‘ в Разград. Завършил е индустриален мениджмънт в Университета „Асен Златаров“. Координатор на ПП „Има такъв народ“ във Великобритания от 2021 г. досега. Областен координатор на партията за Разград.

2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Александър Демирев. Партията подрежда тричленна листа. Александър Демирев е роден през 1967 г. във Варна. Завършва Четвърта езикова гимназията по-късно и Медицинския университет – Варна. Към момента е управител на фирма в сферата на аудио и видео разпространението, каза той.

3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Христо Радев. Коалицията участва с четиричленна листа. Христо Радев е роден на 25 март 1969 г. в Търговище. Завършва Техникума по механотехника в родния си град. Развива частен бизнес, има строителна фирма в областта на отоплителните инсталации. той каза, че е патриот по убеждение, имат опит в политиката.

4. Водач на листата на коалиция „Ние, гражданите“ е Мадлена Пенчева-Кирчева. Коалицията издига четирима кандидати за депутати. Мадлена Пенчева-Кирчева е родена през 1949 г. в Габрово. Разказа, че живее от дете в София. Завършва магистратура, специалност „Икономика и организация на международния туризъм в Варненския университет. Има специалност „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Работила е в Научния институт в Комитета по туризма. В културно-просветен център „В. Априлов“ към МОН. Преподавател в гимназия по „Счетоводство и контрол“ в София. Била е член на СДС и общински съветник от СДС в периода 1991-1995 г.

6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е генерал-майор Димитър Димитров. Партията участва с четирима кандидати за народни представители. Димитър Димитров разказа, че е роден на 10.09.1952 г. в село Голямо Градище, община Опака. Завършва "Химическо разузнаване" и Военно училище в Лвов, Украйна "Културно-просветна работа". Кадрови офицер в РУ-ГЩ, Разузнавателно управление на Генералния щаб, отдел "Нелегално разузнаване". Бил е президент на София клуб с позиции на различни нива в 86 държави.

7. Водач на листата на Коалиция „Коалиция на Розата“ е Силвия Георгиева. Коалицията има четиричленна листа с кандидати за народни представители. Силвия Георгиева разказа, че е завършила „Право“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Има бакалавърска степен по маркетинг, реклама и комуникации в Нов Български Университет. Магистър по инженерство в Технически университет. Работила е като главен адвокат няколко бизнес компании, старши юрист на областния управител на Столична община от 2009 г. до 2014 г., ръководител отдел в „Кремиковци" АД от 2007 до 2009 г, Експерт консултант на парламентарната група на „Евролевицата“ в Народното събрание от 1998 до 2006 г., каза тя . 

8. Водач на листата на коалиция „Център“ е Тоника Колева. Коалицията подрежда осемчленна листа. Тоника Колева е родена в Търговище през 1982 г. Завършила е висше образование, специалност „История“ в Софийския университет. В момента е собственик на Туристическа агенция и член на най-голяма Асоциация на туристическите агенции в България - Обединение Бъдеще за туризма, лицензиран екскурзовод от Министерството на туризма и член на Съюз на екскурзоводите в България и Асоциация на екскурзоводите в България, каза тя. Била е общински съветник в Общински съвет Търговище мандат 2011-  2015, както и съдебен заседател при Районен съд - Търговище. Член  е на Българското египтологическо общество. 

9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е Радмила Сапунджиева. Петима са кандидатите за народни представители, издигнати от коалицията. Радмила Сапунджиева е родена в Търговище през 1971 г. Средно образование завършва в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, висше в ШУ „Еп. К. Преславски“, специалност „Биология и география“, посочи тя. Има над 28 години стаж в сферата на образованието. 

10. Водач на партия „Единение“ е Павел Костадинов. Партията има листа от трима кандидати за народни представители. Павел Костадинов е роден в Търговище през 1981 г. Завършил право в Пловдивския университет. Той каза, че в момента в живее в Пловдив. Адвокат на свободна практика.

11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение – БНО“ е Евелина Димитрова. Партията участва с листа от двама кандидати за депутати.

12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Веселин Вешев. Партията подрежда листа от осем кандидати за депутати. Веселин Вешев е роден в Бяла Слатина. Той посочи, че на 53 г. завършва селскостопански техникум. Занимавал се е със селско стопанство. Бил е общински съветник от групата на „Възраждане“ в общинския съвет във Варна. Народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от 30-ти МИР – Шумен.

13. Водач на листата на партия "Морал, единство, чест“  е Гергана Колева. Партията участва с петчленна листа. Гергана Колева е родена в Попово на 14.10.1973 г. Завършила е магистратура за инженер-агроном от ВСИ в Пловдив и по финансов мениджмънт в СА "Д. Ценов" в Свищов, каза тя. Работи като агроном повече от 27 години. Управител е на собствено дружество, земеделски производител е.

14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Илина Мутафчиева. Коалицията има осемчленна листа. Илина Мутафчиева е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Тя каза, че е магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС. Лицензиран брокер на ценни книжа към Комисията по финансов надзор. Понастоящем е докторант в Университета по национално и световно стопанство в катедра “МИО и бизнес“.

15. Водач на листата на партия „Народно партия „Истината и само истината“ е Иван Маринов. Партията подрежда листа от двама кандидати за депутати. Иван Маринов е роден на 28 януари 1976 г. Разказа, че е завършил Юридическия факултет на Русенския университет „А. Кънчев“. Член е на Адвокатска колегия - Русе,  Адвокатска кантора Маринови. Сътрудник във Фондация „Правна клиника” със съдействието на ABA CEELI (Американска адвокатска асоциация).

16. Водач на листата на партия „Български възход“ е проф. д-р Сашо Евлогиев. Партията издига четирима кандидати за депутати. Сашо Евлогиев е роден на 11 юни 1960 г. в Търговище. Завършва ВНВАУ „Г. Димитров“ в Шумен, специалност „Артилерия и противотанкови управляеми системи и комплекси“. По-късно Военна академия „Г. С. Раковски“ – София, командно щабен профил, разказа той. Защитава дисертационен труд и придобива научна степен „доктор“ в област „Сигурност и отбрана“. По-късно му е присъдено научно звание „доцент“, а през 2016 г. „професор“ в същата област. Бил е зам.-областен управител на област Шумен. Областен координатор на ПП „Български възход“ за областите Шумен и Търговище. Водач е на листата с кандидати за народни представители и в 30-МИР – Шумен.

17. Водач на коалиция „Граждански блок“ е Ешреф Ешрефов. Коалицията участва в осемчленна листа. Ешреф Ешрефов е роден на 15.10.1985 г. в Омуртаг, завършил висше образование в Лесотехнически университет в София. През 2011 г. придобива степен бакалавър по специалност „Горско стопанство”, посочи той. През 2013 година придобива магистърска степен по специалност „Стопанисване на горите”. Бил е заместник-председател на Общинския съвет в Омуртаг. От 2015 г. кмет на община Омуртаг.

18. Водач на листата на партия „Общество за нова България“ е Емил Кънев. Партията подрежда листа от двама кандидати за народни представители.

19. Водач на листата на коалиция „Левицата“ е Светлозар Златев. Коалицията участва с осем кандидати за народни представители. Светлозар Златев е роден на 7.12.1969 г. в град Попово, област Търговище. Средно образование завършва в Селскостопански техникум “Стоян Минев” в града. Висше образование в Икономически университет - Варна, специалност „Счетоводство и Контрол”. По професия е финансов мениджър, с над 25 години опит в сферата на финансите и туризма. Развива и частен бизнес в областта на туризма и земеделието, каза той.

20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Христо Дунчев. Партията участва с двама кандидат-депутати. Христо Дунчев е роден в София, завършва Варненския свободен университет, Свободния университет в Берлин, Германия, придобива магистърска степен в УНСС. Дългогодишен състезател по хокей на лед. Допринася за успехите на българския национален отбор. Съдия е към Българската федерация и световната федерация по хокей на лед, каза той. 

21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Цветан Цонев. Той е единствен кандидат. Роден е на 27 юни 1966 г. в Попово. Завършва финанси във Висшето  училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив и магистратура „Стопанско управление“  – специализация „Национална сигурност“, посочи той. Работи в София в сферата на логистиката и транспорта от 1991 до 1999 г., а от 2000 г. развива дейност в Търговище в сферата на вторичните суровини, дърводобива и консултантски услуги, каза той . Председател е на Управителния съвет на сдружение „Асоциация на дърводобивните фирми в България“.

22. Водач на листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“ е Теменужка Петкова. Партията издига осем кандидати за народни представители. Теменужка Петкова е родена на 18.01. 1967 г. Завършва образованието си в УНСС. Магистър по „Счетоводство и контрол“. Има обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия, каза тя . Била е финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление "Държавен финансов контрол", след което професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. От 2007 г. е директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. заема длъжността директор на АДФИ. Служебен зам.-министър на финансите в правителството на служебния министър-председател проф. Георги Близнашки. Министър на енергетиката от 7.11.2014 г. до 27.01.2017г. и от 4 май 2017 г. до 2021г. Справка на сайта на Народното събрание показва, че е Петкова е била депутат в шест поредни парламента - от 44-ия до 49-ия. 

23. Водач на листата на партия „Български национален съюз – Нова демокрация“ е Елена Ваташка. Партията подрежда листа от четирима кандидати. 

24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Йорданка Георгиева. Коалицията подрежда листа от осем кандидати за депутати. Йорданка Георгиева е от Попово. Била е заместник областен управител на област Търговище в периода 2014-2016 г., показва справка на сайта на Областната управа - Търговище. В 49-ото Народно събрание е депутат от „БСП за България“. Член е на две постоянни комисии - Комисия по околна среда и води и Комисия за пряко участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество, се съобщава на сайта на парламента. 

25. Водач на листата на партия „Величие“ е Илонка Иванова. Партията подрежда петчленна листа. Илонка Иванова е родена на 26 октомври 1971 г. в Попово. До 2000 г. живее в родния си град. Оттогава до 2022 г. живее, работи и учи в Доминиканската република, разказа тя. Завършва „Право“, по-късно магистратура „Интегрирани системи за управление“ в Испания. В Американския университет магистратура „Международно право и миграция“ и други. Работила е в министерство на финансите в Доминиканската република 8 години, в Министерството на вътрешните работи като директор на дирекции по „Планиране и развитие“. От 2022 г. е в България.

26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Евгени Коев. Партията участва с осемчленна листа. Евгени Коев е роден в Попово 1965 г. Завършва специалност „История и география“ във Великотърновския университет, по-късно „Мениджмънт и маркетинг“ в УНСС. Разказа, че работи като учител в Професионалната гимназия по туризъм във Велико Търново. Занимава се активно с планинарство – туристически водач е, председател на туристическо дружество „Академик“. Активен синдикалист, председател на синдикална организация. Един от инициаторите за възстановяване на Тракийските културно-просветни дружества. Изследовател с десетки научни публикации в областта на българската история и география.

27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Евгений Тенев. Партията участва с листа от двама кандидати за народни представители.

28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Джейхан Ибрямов. Партията подрежда осемчленна листа. Джейхан Ибрямов е роден на 28 януари 1977 г. в Търговище. Той е Магистър по политически мениджмънт. Зам.-председател на ДПС, бивш председател на младежкото ДПС. Народен представител последователно в 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание, показва справка на сайта на парламента. Бил е заместник-министър на инвестиционното проектиране. Член на Централно оперативно бюро на ДПС, каза той. 

29. Водач на листата на партия „Зелено движение“ е Милен Стоянов. Листата е от двама кандидати за народни представители. Милен Стоянов е роден 1968 г. във Враца. Каза, че е завършил Военния университет във Велико Търново, специалност „Свързочна техника“. От доста години работи в сферата на земеделието. Съучредител на Българска асоциация "Биопродукти," член на Управителния съвет. 

30. Водач на листата на партия „За велика България“ е Андрей Ваховски. Той е единствен кандидат. Роден е на 30 април 1060 г. в София. За кратко е живял в Москва и след това в България. Завършил висше икономическо образование. той каза, че работи в сферата на туризма. В политиката е от преди седем години. 

31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ е Неделчо Неделчев. Партията участва с листа от двама кандидати.  

32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Валентин Григоров. Коалицията участва с шестчленна листа. Валентин Григоров е роден през 1963 г в Русе. Живял в Търговище, завършил Първа гимназия, по-късно Школа за запасни офицери, изпратен в Харков. Разказа, че завършва там, работи в МРК „хан Крум“. 2009 г. се завръща в България. В момента е главен секретар на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ и съпредседател на коалиция „Неутрална България“.

Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги представили.    

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти
Полицията във Варна разби поредна наркооранжерия
На 144 години НСИ отново е водач на България - този път към "Клуба на богатите"
РЗИ - Добрич предупреждава за възможност от краткотрайно замърсяване на морската вода в района на аварията на колектора на ПСОВ "Албена"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
За осма поредна година Националната асоциация по коневъдство организира Изложение на български тежковозен кон в Орешак
Основна линия
МВнР напомня на българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат страната
Местен фокус
С шест минути закъснение пристигна от София в Бургас първият влак с модернизирани германски вагони
На преден план
Решението на Столичната общинска избирателна комисия за кмета на район "Илинден" ще бъде обжалвано, заяви Борис Бонев
Контекст
Медицински семинар за лечение и начин на живот при диабет тип 2 събра в Сандански институции и пациенти
Сфера
Русе е домакин на фестивал на драконовите лодки
Сфера
В Плевен проведоха тренировъчен полет на медицинския хеликоптер
На преден план
Близо 250 полицаи ще следят за реда на утрешните избори за Общински съвет в Хасково
Местен фокус
Прогноза за времето
Контекст
Полицията във Варна разби поредна наркооранжерия
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.