Начало В детайли Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
11255
България

Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 09 Май 2024, 22:59 ч.

Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова.

От регистрираните листи 20 са на партии и 11 - на коалиции.

Кандидатите за народни представители ще се надпреварват за четири депутатски места от 22-ри многомандатен избирателен район.

Шест от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Две партии – „Велика България“ и „ВМРО – Българско национално движение“, са с по един кандидат.  

От кандидатите за народни представители 38 са жени и 93-ма – мъже.

Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която издига пълна листа от осем кандидати, е Андрей Кадишев. Роден е в село Баните през 1966 г., съобщи Кадишев. Завършил е средно образование в родното място, след което Учебно промишлен комплекс в смолянския квартал Устово, профил – „Промишлена електроника“. Приет е за студент в Технически университет – Варна, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ с профил „Металорежещи машини и роботика“. След дипломирането работи като управител на „Автостопанско предприятие“ – Баните. По-късно работи дълги години в частния сектор като ръководител транспорт. През 2011 г. започва работа в Националната електротехническа компания като „Монтьор, ремонт машини и оборудване“. През 2021 г. е назначен за заместник областен управител. През 2022 г. е секретар на областната администрация. В момента отново работи в Националната електротехническа компания. Има две дъщери.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която е от трима кандидати, е Соня Илиева.

3. Водач на листата на партия "Синя България", която е от четирима кандидати, е Емил Руженов.

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите /Българска пролет, Кой, БРСП, Нация/", е Максим Велков.

5. Водач на листата на партия "Български гласъ", която е от двама кандидати, е Александър Каров.

6. Водач на листата на "Коалиция на розата", която е от четирима кандидати, е Тихомир Василев.

7. Водач на листата на коалиция "Център", която е от петима кандидати, е Анастас Караджов. той съобщи, че е роден в Смолян през 1989 година. Завършил е Природоматематическата гимназия "Васил Левски" в града през 2008 г., специалност "Математика и информатика с немски език", където в продължение на три години е председател на ученическия съвет. Завършил е кинезитерапия в Югозападен университет "Неофит Рилски". Бил е общински съветник в Общински съвет - Смолян. Семеен с една дъщеря.

8. Водач на листата на ПП "Солидарна България", която е от шестима кандидати, е Севдие Кабакова.

9. Водач на листата на партия "Единение", която е от четирима кандидати, е Андрей Андонов.

10. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която е от двама кандидати, е Радослава Тодорова.

11. Водач на листата на партия "Възраждане", която е от осем кандидати, е Ангел Георгиев.

12. Водач на листата на партия "Морал, Единство, Чест", която е от петима кандидати, е Стоян Ковачев.

13. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която е от осем кандидати, е Михал Камбарев. По информация от сайта на „Продължаваме промяната“ той е роден в Смолян в семейство на учители. До седемгодишна възраст живее в Смолян, след което се мести в Рудозем. В 8-ми клас се връща в Смолян, където получава и средното си образование в ГПЧЕ "Иван Вазов". Завършил е "Връзки с обществеността" в Софийския университет "Климент Охридски. През 2014 г. печели пълна стипендия, която му осигурява място сред 30 българи, избрани да преминат през интензивна програма в сферата на бизнес развитието в американските градове Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. В продължение на седем години Михал Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в помощ на редица общини по света. Народен представител и зaместник-пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa opyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иoнoмичeca пoлитиa и иновации.

14. Водач на листата на партия "Народна партия истината и само истината", която е от трима кандидати, е Огнян Симеонов.

15. Водач на листата на партия "Български възход", която е от четирима кандидати, е Митко Димитров.

16. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която е от четирима кандидати, е Камен Христов.

17. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която е от двама кандидати, е Светослав Савелев.

18. Водач на листата на партия "Левицата!", която е от четирима кандидати, е Бойчо Мошев.

19. Водач на листата на "Партия на зелените", която е от двама кандидати, е Любомир Кьосев.

20. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е от четирима кандидати, е Гънчо Гънчев.

21. Водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС", която е от осем кандидати, е Красимир Събев. Според публикуваната информация в официалния сайт на ГЕРБ – Смолян, той е роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.

22. Водач на листата на партия "Български национален съюз - Нова демокрация", която е от четирима кандидати, е Петър Виденов.

23. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която е от осем кандидати, е Емил Хмчев. По информация от официалния сайт на БСП той е роден  през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян.  Бакалавър по специалността “Организация и управление на туристическото  обслужване” и магистър по “Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност” от Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Хумчев е бивш областен управител на Смолян.

24. Водач на листата на партия "Величие", която е от четирима кандидати, е Кристиан Карабельов.

25. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която е от един кандидат, е Никола Киряков.

26. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която е от един кандидат, е Валери Ценков.

27. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи - ДПС", която е от осем кандидати, е Хайри Садъков. По информация на официалния сайт на ДПС той е роден на 18 декември1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново. Висшето си образование, образователно-квалификационна степен „Магистър по икономика“,  завършва във ВСУ „Черноризец Храбър” – град Варна – РЦИО град Смолян- специалност „Икономика / Кръгова икономика”.    

28. Водач на листата на партия "Зелено движение", която е от петима кандидати, е Борислав Сандов. Роден е на 16 декември 1982 г. в Мадан, по информация на официалния сайт на „Демократична България“. Завършва гимназия по туризъм в Смолян, след което завършва бакалавър по география и магистратура по управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 г. Борислав Сандов е координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие. В периода 2010-2012 г. работи като организационен секретар на организацията „Биопродукти“. Депутат в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ от 25 МИР София. Депутат в 46-ото Народно събрание от „Демократична България“. Бил е вицепремиер и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков.

29. Водач на листата на партия "За велика България", която е от един кандидат, е Павлина Влъчкова.

30. Водач на листата на партия "БСДД - Български съюз за директна демокрация", която е от двама кандидати, е Невена Георгиева.

31. Водач на листата на Коалиция Неутрална България (Русофили и комунисти), която е от четирима кандидати, Петър Георгиев.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
На този етап няма опасност за къщите във вилната зона на Стара Загора заради пожара, но са предприети превантивни действия
На този етап няма опасност за къщите, намиращи се във вилната зона на Стара Загора „7-ми километър“ заради пожара. Това съобщи кметът на община Стара Загора Живко Тодо ...
Велико Търново ще чества 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с военен ритуал на 18 юли
Велико Търново ще чества 187 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с военен ритуал на 18 юли, съобщиха от пресцентъра на община Велико Търново. Курсанти от Нац ...
Нов пожар гори на територията на Хасковска област край Симеоновград
Нов пожар се разрази този следобед на територията на Хасковска област. Той е на пет–шест километра фронт край Симеоновград, съобщиха от пресслужбата на Областната администрац ...
Предложихме на президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, заяви Божидар Божанов
Предложихме на президента план, с който да опитаме да излезем от политическата криза, като премахнем системните предпоставки за нея. Това заяви Божидар Божанов от "Продължаваме про ...
Катастрофа затруднява трафика по пътя между Асеновград и Смолян, движението на тежкотоварни автомобили е невъзможно
Катастрофа затруднява движението по пътя между Асеновград и Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Инцидентът е станал около 13:50 ч. край ра ...
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ