Начало Контекст Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян
11238
България

Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 09 Май 2024, 22:59 ч.

Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова.

От регистрираните листи 20 са на партии и 11 - на коалиции.

Кандидатите за народни представители ще се надпреварват за четири депутатски места от 22-ри многомандатен избирателен район.

Шест от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Две партии – „Велика България“ и „ВМРО – Българско национално движение“, са с по един кандидат.  

От кандидатите за народни представители 38 са жени и 93-ма – мъже.

Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която издига пълна листа от осем кандидати, е Андрей Кадишев. Роден е в село Баните през 1966 г., съобщи Кадишев. Завършил е средно образование в родното място, след което Учебно промишлен комплекс в смолянския квартал Устово, профил – „Промишлена електроника“. Приет е за студент в Технически университет – Варна, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ с профил „Металорежещи машини и роботика“. След дипломирането работи като управител на „Автостопанско предприятие“ – Баните. По-късно работи дълги години в частния сектор като ръководител транспорт. През 2011 г. започва работа в Националната електротехническа компания като „Монтьор, ремонт машини и оборудване“. През 2021 г. е назначен за заместник областен управител. През 2022 г. е секретар на областната администрация. В момента отново работи в Националната електротехническа компания. Има две дъщери.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която е от трима кандидати, е Соня Илиева.

3. Водач на листата на партия "Синя България", която е от четирима кандидати, е Емил Руженов.

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите /Българска пролет, Кой, БРСП, Нация/", е Максим Велков.

5. Водач на листата на партия "Български гласъ", която е от двама кандидати, е Александър Каров.

6. Водач на листата на "Коалиция на розата", която е от четирима кандидати, е Тихомир Василев.

7. Водач на листата на коалиция "Център", която е от петима кандидати, е Анастас Караджов. той съобщи, че е роден в Смолян през 1989 година. Завършил е Природоматематическата гимназия "Васил Левски" в града през 2008 г., специалност "Математика и информатика с немски език", където в продължение на три години е председател на ученическия съвет. Завършил е кинезитерапия в Югозападен университет "Неофит Рилски". Бил е общински съветник в Общински съвет - Смолян. Семеен с една дъщеря.

8. Водач на листата на ПП "Солидарна България", която е от шестима кандидати, е Севдие Кабакова.

9. Водач на листата на партия "Единение", която е от четирима кандидати, е Андрей Андонов.

10. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която е от двама кандидати, е Радослава Тодорова.

11. Водач на листата на партия "Възраждане", която е от осем кандидати, е Ангел Георгиев.

12. Водач на листата на партия "Морал, Единство, Чест", която е от петима кандидати, е Стоян Ковачев.

13. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която е от осем кандидати, е Михал Камбарев. По информация от сайта на „Продължаваме промяната“ той е роден в Смолян в семейство на учители. До седемгодишна възраст живее в Смолян, след което се мести в Рудозем. В 8-ми клас се връща в Смолян, където получава и средното си образование в ГПЧЕ "Иван Вазов". Завършил е "Връзки с обществеността" в Софийския университет "Климент Охридски. През 2014 г. печели пълна стипендия, която му осигурява място сред 30 българи, избрани да преминат през интензивна програма в сферата на бизнес развитието в американските градове Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. В продължение на седем години Михал Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в помощ на редица общини по света. Народен представител и зaместник-пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa opyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иoнoмичeca пoлитиa и иновации.

14. Водач на листата на партия "Народна партия истината и само истината", която е от трима кандидати, е Огнян Симеонов.

15. Водач на листата на партия "Български възход", която е от четирима кандидати, е Митко Димитров.

16. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която е от четирима кандидати, е Камен Христов.

17. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която е от двама кандидати, е Светослав Савелев.

18. Водач на листата на партия "Левицата!", която е от четирима кандидати, е Бойчо Мошев.

19. Водач на листата на "Партия на зелените", която е от двама кандидати, е Любомир Кьосев.

20. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е от четирима кандидати, е Гънчо Гънчев.

21. Водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС", която е от осем кандидати, е Красимир Събев. Според публикуваната информация в официалния сайт на ГЕРБ – Смолян, той е роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.

22. Водач на листата на партия "Български национален съюз - Нова демокрация", която е от четирима кандидати, е Петър Виденов.

23. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която е от осем кандидати, е Емил Хмчев. По информация от официалния сайт на БСП той е роден  през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян.  Бакалавър по специалността “Организация и управление на туристическото  обслужване” и магистър по “Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност” от Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Хумчев е бивш областен управител на Смолян.

24. Водач на листата на партия "Величие", която е от четирима кандидати, е Кристиан Карабельов.

25. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която е от един кандидат, е Никола Киряков.

26. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която е от един кандидат, е Валери Ценков.

27. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи - ДПС", която е от осем кандидати, е Хайри Садъков. По информация на официалния сайт на ДПС той е роден на 18 декември1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново. Висшето си образование, образователно-квалификационна степен „Магистър по икономика“,  завършва във ВСУ „Черноризец Храбър” – град Варна – РЦИО град Смолян- специалност „Икономика / Кръгова икономика”.    

28. Водач на листата на партия "Зелено движение", която е от петима кандидати, е Борислав Сандов. Роден е на 16 декември 1982 г. в Мадан, по информация на официалния сайт на „Демократична България“. Завършва гимназия по туризъм в Смолян, след което завършва бакалавър по география и магистратура по управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 г. Борислав Сандов е координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие. В периода 2010-2012 г. работи като организационен секретар на организацията „Биопродукти“. Депутат в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ от 25 МИР София. Депутат в 46-ото Народно събрание от „Демократична България“. Бил е вицепремиер и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков.

29. Водач на листата на партия "За велика България", която е от един кандидат, е Павлина Влъчкова.

30. Водач на листата на партия "БСДД - Български съюз за директна демокрация", която е от двама кандидати, е Невена Георгиева.

31. Водач на листата на Коалиция Неутрална България (Русофили и комунисти), която е от четирима кандидати, Петър Георгиев.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дир ...
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
През първото тримесечие на годината броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в област Търговище е седем. Спрямо четвъртото тримесечие на 2023 г. сгр ...
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г, съобщиха общински съветници от групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") ...
Хора от община Берковица не са съгласни с пускането на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан
Хората и местната власт в община Берковица не са съгласни с евентуално решение на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пускане на тежкотоварни камиони през прохода П ...
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе. Това съобщи говорителят на полицията Елена Стоилова. Пътният инцидент е станал преди око ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общо 116 безработни от Хасковска област ще бъдат ангажирани по Регионалната програма за заетост
Общо 116 безработни лица ще бъдат ангажирани по Регионалната програма за заетост в Хасково. Тя беше представена днес, по време на второто до този момент на годината заседание на Ко ...
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас . Оттам посочиха, че проблемът с авариралия край мест ...
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
Две жени от Украйна са открити след повече от три часа издирване снощи в гората край Смолян, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Елена Стоилова. Жените – майка и ...
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Столичният общински съвет отхвърли доклада актуализация на бюджета на Столичната община с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.&nbs ...
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Градушката в района на Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова, временно изпълняващ длъжността директор на Дирекция "Аграрно развитие" към Областна дир ...
Тикер в 13:33 ч.
Общо 116 безработни лица ще бъдат ангажирани по Регионалната програма за заетост ...
Начало Контекст
11238
България

Кои са водачите на листи в 22 МИР - Смолян

Публкацията е част от архивът на NRD24
Диляна Асенова | 09 Май 2024, 22:59 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА

Общо 131 кандидати за народни представители в 31 листи са регистрирани за участие в предсрочните парламентарни избори на 9 юни в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолянски. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Смолян Таня Светлинова.

От регистрираните листи 20 са на партии и 11 - на коалиции.

Кандидатите за народни представители ще се надпреварват за четири депутатски места от 22-ри многомандатен избирателен район.

Шест от партиите и коалициите са с пълни листи с по осем кандидати. Две партии – „Велика България“ и „ВМРО – Българско национално движение“, са с по един кандидат.  

От кандидатите за народни представители 38 са жени и 93-ма – мъже.

Подредбата е според номера на бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

1. Водач на листата на партия "Има такъв народ", която издига пълна листа от осем кандидати, е Андрей Кадишев. Роден е в село Баните през 1966 г., съобщи Кадишев. Завършил е средно образование в родното място, след което Учебно промишлен комплекс в смолянския квартал Устово, профил – „Промишлена електроника“. Приет е за студент в Технически университет – Варна, специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ с профил „Металорежещи машини и роботика“. След дипломирането работи като управител на „Автостопанско предприятие“ – Баните. По-късно работи дълги години в частния сектор като ръководител транспорт. През 2011 г. започва работа в Националната електротехническа компания като „Монтьор, ремонт машини и оборудване“. През 2021 г. е назначен за заместник областен управител. През 2022 г. е секретар на областната администрация. В момента отново работи в Националната електротехническа компания. Има две дъщери.

2. Водач на листата на партия "Глас народен", която е от трима кандидати, е Соня Илиева.

3. Водач на листата на партия "Синя България", която е от четирима кандидати, е Емил Руженов.

4. Водач на листата на коалиция "Ние гражданите /Българска пролет, Кой, БРСП, Нация/", е Максим Велков.

5. Водач на листата на партия "Български гласъ", която е от двама кандидати, е Александър Каров.

6. Водач на листата на "Коалиция на розата", която е от четирима кандидати, е Тихомир Василев.

7. Водач на листата на коалиция "Център", която е от петима кандидати, е Анастас Караджов. той съобщи, че е роден в Смолян през 1989 година. Завършил е Природоматематическата гимназия "Васил Левски" в града през 2008 г., специалност "Математика и информатика с немски език", където в продължение на три години е председател на ученическия съвет. Завършил е кинезитерапия в Югозападен университет "Неофит Рилски". Бил е общински съветник в Общински съвет - Смолян. Семеен с една дъщеря.

8. Водач на листата на ПП "Солидарна България", която е от шестима кандидати, е Севдие Кабакова.

9. Водач на листата на партия "Единение", която е от четирима кандидати, е Андрей Андонов.

10. Водач на листата на партия "Българско национално обединение", която е от двама кандидати, е Радослава Тодорова.

11. Водач на листата на партия "Възраждане", която е от осем кандидати, е Ангел Георгиев.

12. Водач на листата на партия "Морал, Единство, Чест", която е от петима кандидати, е Стоян Ковачев.

13. Водач на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", която е от осем кандидати, е Михал Камбарев. По информация от сайта на „Продължаваме промяната“ той е роден в Смолян в семейство на учители. До седемгодишна възраст живее в Смолян, след което се мести в Рудозем. В 8-ми клас се връща в Смолян, където получава и средното си образование в ГПЧЕ "Иван Вазов". Завършил е "Връзки с обществеността" в Софийския университет "Климент Охридски. През 2014 г. печели пълна стипендия, която му осигурява място сред 30 българи, избрани да преминат през интензивна програма в сферата на бизнес развитието в американските градове Бостън, Ню Йорк и Сан Франциско. В продължение на седем години Михал Камбарев работи за привличането на инвестиции и разкриването на нови работни места в помощ на редица общини по света. Народен представител и зaместник-пpeдceдaтeл нa Koмиcиятa пo пpeвeнция и пpoтивoдeйcтвиe нa opyпциятa и члeн нa Koмиcиятa пo иoнoмичeca пoлитиa и иновации.

14. Водач на листата на партия "Народна партия истината и само истината", която е от трима кандидати, е Огнян Симеонов.

15. Водач на листата на партия "Български възход", която е от четирима кандидати, е Митко Димитров.

16. Водач на листата на коалиция "Граждански блок", която е от четирима кандидати, е Камен Христов.

17. Водач на листата на партия "Общество за нова България", която е от двама кандидати, е Светослав Савелев.

18. Водач на листата на партия "Левицата!", която е от четирима кандидати, е Бойчо Мошев.

19. Водач на листата на "Партия на зелените", която е от двама кандидати, е Любомир Кьосев.

20. Водач на листата на партия "Ние идваме", която е от четирима кандидати, е Гънчо Гънчев.

21. Водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС", която е от осем кандидати, е Красимир Събев. Според публикуваната информация в официалния сайт на ГЕРБ – Смолян, той е роден на 30 декември 1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Три години е бил заместник-директор по медицинските дейности в областната болница. Бил е депутат в 44-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Представител на гражданската квота. Има едно дете.

22. Водач на листата на партия "Български национален съюз - Нова демокрация", която е от четирима кандидати, е Петър Виденов.

23. Водач на листата на коалиция "БСП за България", която е от осем кандидати, е Емил Хмчев. По информация от официалния сайт на БСП той е роден  през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян.  Бакалавър по специалността “Организация и управление на туристическото  обслужване” и магистър по “Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност” от Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград. Хумчев е бивш областен управител на Смолян.

24. Водач на листата на партия "Величие", която е от четирима кандидати, е Кристиан Карабельов.

25. Водач на листата на партия "ВМРО - Българско национално движение", която е от един кандидат, е Никола Киряков.

26. Водач на листата на партия "Пряка демокрация", която е от един кандидат, е Валери Ценков.

27. Водач на листата на партия "Движение за права и свободи - ДПС", която е от осем кандидати, е Хайри Садъков. По информация на официалния сайт на ДПС той е роден на 18 декември1970 г. в гр. Златарица, обл. Велико Търново. Висшето си образование, образователно-квалификационна степен „Магистър по икономика“,  завършва във ВСУ „Черноризец Храбър” – град Варна – РЦИО град Смолян- специалност „Икономика / Кръгова икономика”.    

28. Водач на листата на партия "Зелено движение", която е от петима кандидати, е Борислав Сандов. Роден е на 16 декември 1982 г. в Мадан, по информация на официалния сайт на „Демократична България“. Завършва гимназия по туризъм в Смолян, след което завършва бакалавър по география и магистратура по управление на хидроклиматичните ресурси в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2009 г. Борислав Сандов е координатор за Коалиция за климата – България и координатор на кампаниите за Фондация за околна среда и земеделие. В периода 2010-2012 г. работи като организационен секретар на организацията „Биопродукти“. Депутат в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ от 25 МИР София. Депутат в 46-ото Народно събрание от „Демократична България“. Бил е вицепремиер и министър на околната среда и водите в правителството на Кирил Петков.

29. Водач на листата на партия "За велика България", която е от един кандидат, е Павлина Влъчкова.

30. Водач на листата на партия "БСДД - Български съюз за директна демокрация", която е от двама кандидати, е Невена Георгиева.

31. Водач на листата на Коалиция Неутрална България (Русофили и комунисти), която е от четирима кандидати, Петър Георгиев.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
Шест общински транспортни дружества са с изтекъл мандат още през 2022 г., съобщиха общински съветници от групата на ПП-ДБ-СС
Хора от община Берковица не са съгласни с пускането на тежкотоварни камиони през прохода Петрохан
Възрастен мъж е загинал на място, след като е бил блъснат от товарен автомобил в Чепеларе
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Юни
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Общо 116 безработни от Хасковска област ще бъдат ангажирани по Регионалната програма за заетост
На преден план
Водоснабдяването към къмпинг "Градина" край Черноморец е възстановено
Контекст
Спасиха загубили се туристи от Украйна край Смолян
В детайли
Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София
Сфера
Градушката в Шумен е нанесла най-големи щети на пшеницата, заяви Силвия Аврамова от Областната дирекция "Земеделие"
В детайли
Глоби от над 5500 лева е наложила Община Сливен на нарушители за първото тримесечие от годината
Сфера
Област Търговище е на четиринадесето място сред областите с най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище
Контекст
С 2,8 на сто повече нощувки са регистрирани в област Пловдив през април 2024 г. на годишна база, по данни на НСИ
В детайли
Спад в броя на работещите места за настаняване и реализираните нощувки през април в Бургаско отчете националната статистика
Контекст
ГЕРБ канят в понеделник на преговори за съставяне на правителство политическите сили в 50-ия парламент, готови са на диалог и компромиси
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.