Начало Контекст Фестивалът „Здравей, здраве“ ще се състои в Троян на 8 и 9 юни
7123
България

Фестивалът „Здравей, здраве“ ще се състои в Троян на 8 и 9 юни

Публкацията е част от архивът на NRD24
| 27 Май 2024, 16:28 ч.

Фестивалът „Здравей, здраве“ ще се състои в Троян на 8 и 9 юни, съобщи Светослав Вълчев, организатор на фестивала в Троян и собственик на екоселище „Азарея“.

„Основната идея на събитието е всеки да намери за себе си нещо, свързано със здравословния начин на живот, да промени стереотипа си на живот, мислене и поведение. Фестивалът е насочен към всички аспекти на здравето – физическо, емоционално, ментално и духовно“, каза Вълчев.

Мотото на фестивала е „Безплатно, доброволно, споделено“ и той е изцяло некомерсиален, казват организаторите.

Първият ден ще протече изцяло в Туристическия информационен център в града. В програмата са включени лекции, представяне на книгата „Не ви познавам“ на Теодора Димова, изложба живопис „Цветна градина” на Николай Иванов, представяне на колекция от кристали и иновативна козметика. Посетителите могат да участват и в работилница по керамика с майстор занаятчията Румен Георгиев.

От 19:30 ч. в екоселище „Азарея“ ще има концерт с музика на група „Ом” в изпълнение на Николай Иванов.

През вторият ден присъстващите могат да се включат в сутрешни занимания по паневритмия с жива музика в местността Къпинчо над Троян. 

За пръв път част от програмата на събитието ще бъде Фестивал на бойните изкуства. Той ще започне в 11:00 ч. на централния площад „Възраждане“ . С демонстрации ще участват карате клуб „Атнес“ - Троян, таекуондо клуб „Таекион” - София, айкидо клуб „Калоян“ – Велико Търново. Майстор Румен Димитров ще направи демонстрация на древното корейско изкуство за самозащита „Хапкидо”.

От 12:00 ч. присъстващите могат да посетят музикално-танцовия спектакъл „Картини от България“ в народно читалище „Наука – 1870 г.“ - Троян.  

Фестивалът се организира за първи път в Пловдив, а Троян е вторият град, в който започва да се прави. Настоящето фестивално издание е 11-о за общината, а „Здравей, здраве“ вече е представен в 27 български града, допълни Светослав Вълчев. 

Основни организатори на събитието на местно ниво са екоселище „Азарея“ и Община Троян.

Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
РЗИ- Стара Загора ще извършва засилен контрол на плажните комплекси и водни обекти в областта
Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора д-р Недялка Кабаджова започва засилен здравен контрол на водните обекти в областта. Това съобщиха от ...
Двама души са загинали, а 27 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Двама души са загинали, а 27 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си. Тежките пътни инциденти са 25. В София са станали 29 л ...
Буря с пороен дъжд и силен вятър причини щети в Бургас
Няколко улици в Бургас бяха затворени след разразила се буря в късния следобед днес. На много места в града има паднали клони и автомобили с нанесени щети. В района на Морската гра ...
Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, каза директорът на пожарната в Кюстендил Светослав Георгиев
Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, каза директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светосл ...
Петна от изгоряла от слънцето трева се появиха на Градския стадион в Русе, от Общината ще сезират прокуратурата
Петна от изгоряла от слънцето трева се появиха на Градския стадион в Русе преди първото домакинство на Дунав за сезона, . Според програмата на Втора лига „драконите“ тр ...
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ